מגה מזון
כתבות
מגה משפט מזון
לעמוד קודם

פרמרקט תובעת את פוד מסטר ניהול ומסחר

07/06/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

הרשת הקמעונאית לממכר מוצרי מזון פרשמרקט מקיבוץ גליל ים, הגישה תביעה על סך 1.5 מיליון ש"ח נגד חברת פוד מסטר ניהול ומסחר בינלאומי ממגשימים, יצרנית וספקית של מוצרי מזון וצריכה לקמעונאים, בהם פרשמרקט.

במבוא לתביעה שהוגשה לבית משפט השלום בפתח תקוה נטען, כי מערכת יחסים עסקית אשר הייתה מושתתת בין היתר על אמון וכבוד הדדי, נרמסה בגסות על ידי הנתבעת באופן אשר אין לגביו, וגם לא יכול להיות, עוררין. מדובר במקרה חמור הן ברמה המשפטית הן ברמה האישית.

לדברי התובעת, בשנת 2019 היא התקשרה עם הנתבעת בהסכם שלפיו התחייבה הנתבעת לייצר ולספק לה בבלעדיות שמן זית בבקבוקי זכוכית, שטעמו נבחן ונבחר על ידה, ואשר נושא את מותג שמן הזית שלה המוכר היטב, בורגתא. השמן נמכר בבלעדיות ב-42 סניפיה ונבנה ונרקם תחת ידה משך שנים. לצורך האמור התירה התובעת לנתבעת להשתמש בתווית המוצר שעיצבה, הכוללת את שם המותג, ברקוד ייחודי שבבעלותה ושמה.

לאחרונה נודע לתובעת, כי למרות שבקבוקי שמן הזית הנושאים את סימנה המסחרי בורגתא ואת התווית שעוצבה על ידה היו מיועדים לשיווק בלעדי בסניפיה, כפי שמצוין מפורשות על גבי התווית המודבקת על בקבוקי שמן הזית, פעלה הנתבעת, בניגוד לדין, לשיווקם בחנויות / ברשתות מתחרות ללא ידיעת התובעת, ובניגוד להסכמות ולתנאי הסחר שגובשו ביניהן. אחת מהרשתות שלהן שווק שמן הזית שוכנת במתחם שבו ממוקם אחד מסניפי התובעת.

מלבד חיובה של הנתבעת לפצות את התובעת בגין נזקיה, בית המשפט מתבקש לאסור עליה בצו מניעה קבוע להמשיך ולשווק את המוצר נשוא ההליך לכל גורם שאינו התובעת עצמה, לחייבה לאסוף את כל המוצרים ששיווקה והנושאים את המותג בורגתא של התובעת, ולהמציא לתובעת את כל החשבוניות שהוציאה בגין מכירת שמן זית הנושא את המותג בורגתא משנת 2019, ורשימה מפורטת של לקוחותיה שרכשו ממנה את שמן הזית.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן