מגה מזון
כתבות
מגה משפט מזון
לעמוד קודם

תביעה נגד מאפיית אנג'ל

16/08/2022
זמן קריאה: 1 דק'

בקשה לאישור תביעה ייצוגית בהיקף מצרפי מוערך של שמונה מיליון ש"ח הוגשה נגד מאפיית אנג'ל מירושלים. זאת בטענה למכירת מוצרי מאפה בלי להפחית את משקל האריזות ממשקלם של המוצרים. באופן זה נמכרת למעשה האריזה לצרכן במחיר היקר שבו נמכר המוצר עצמו.

בבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים נאמר, כי אריזות אינן אמורות להיכלל במשקל הנקי של המוצרים, אלא שמאפיית אנג'ל מוכרת אריזות אלו לצרכנים כחלק ממשקלם הנקי של המוצרים, תוך שהיא רומסת ברגל גסה את הוראות הדין.

לדברי המבקש, יעקב חזן תושב מבשרת ציון, משקל אריזת הפלסטיק בבית העסק של מאפיית אנג'ל הוא 45 גרם. לצרכן הסביר נדמה אחד מהשניים: או שמאפיית אנג'ל פועלת בהתאם לחוק ומקזזת את משקל האריזה ממשקלם הכולל של המוצרים, או שמשקלה של האריזה זניח, וכאשר היא נשקלת עם דברי המאפה, מחירה יהיה לכל היותר מספר אגורות.

המבקש מציין כי מהנחיות הממונה על הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן עולה, כי הממונה סברה כי שקילת האריזה עם המוצר היא הטעיה לכל דבר ועניין, ועל כן לכל היותר יש לקבוע מחיר קבוע לאריזה, שאינו תלוי במחיר המוצר שנשקל בתוכה.

בית המשפט מתבקש להורות למאפיית אנג'ל לחדול מהפרת הדין ולפצות את לקוחותיה בגין הנזקים שנגרמו להם מהכללת משקל האריזות במשקל המוצרים שרכשו.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן