מגה מזון
מדורים
אוכל גורמה
לעמוד קודם

הטאקו היקר בעולם

03/07/2025
זמן קריאה: 1 דק'

את הטאקו היקר ביותר בעולם מגישים במסעדת פרידה (Frida) של אתר הנופש Grand Velas Los Cabos במקסיקו. מחירו? 25,000 דולר. הטאקו היוקרתי הזה, שמבקש להמציא מחדש את המאכל המקסיקני המסורתי, משלב חומרי גלם נדירים, עיצוב קולינרי מוקפד ומנה גדושה של גימיק.

הטורטייה עצמה עשויה מתירס ומצופה בעלי זהב אכילים. עליה מונחים רכיבים מהשורה הראשונה: לובסטרים מסוג לנגוסטין, בשר בקר מסוג קובה, קוויאר של דג הבלוגה (הנחשב ליקר בעולם) וגבינת ברי עם כמהין שחורות. המנה נחתמת בסלסה יוצאת דופן, המשלבת פלפלי מוריטה מיובשים, טקילה אנייחו סופר־פרמיום וקפה סיבט (קפה המופק מגרעיני קפה שמעוכלים ויוצאים בצואת גחן, חיית בר אסיאתית).

"אנחנו שואפים לשבור את המוסכמות של המטבח המסורתי, וליצור חוויות קולינריות מרגשות לאורחינו, שהם לעיתים קרובות אנשי קולינריה מנוסים ומתוחכמים", אומר מישל מוסטייר (Michel Moustiere), המנהל הקולינרי של רשת Velas Resorts.

הטאקו הזה יוצר במקור על ידי השף הבכיר לשעבר של המקום, חואן ליסריו אלקלה (Juan Licero Alcala), יליד דורנגו שבמקסיקו. בעבר נהפך הטאקו לגולת הכותרת של התפריט באירוע התרמה שהתקיים באתר הנופש. המנה נמכרה באירוע תמורת 27,960 דולר, שהועברו כתרומה לקרן הילדים של לוס קאבוס - עמותה ללא מטרות רווח התומכת בילדים ובנוער בבאחה קליפורניה הדרומית. הזוכה במכירה הפומבית כלל לא אכל את הטאקו אלא העביר את הכבוד לבעלת משרד נדל"ן מקומי בשם ריינה יוסטון (Reyna Houston), שהצהירה: "זה היה טעים בטירוף."

"בהתאם למחויבות החברתית של אתר הנופש ולאס אנו שואפים להשפיע לטובה על הקהילות שבהן אנו פועלים", מוסיף מוסטייר. "זמן קצר לאחר פתיחת המלון ב־2016, יזמנו פעילות גיוס תרומות לטובת עמותה אהובה עלינו, תוך שילוב יזמים מקומיים ואנשי עסקים."

אבל האם טאקו ב־25,000 דולר הוא רעיון ראוי? עורכי המגזין גלובטרנדר (Globetrender) מעלים שאלות על הצד המוסרי של גסטרונומיה ראוותנית בעידן שבו רבים בעולם סובלים מרעב. האם זה מוצדק לגבות סכום כה מופרז בעבור ארוחה, גם אם מדובר בתרומה? התשובה תלויה כנראה בשאלות אחרות: עד כמה אתם רעבים, ובעיקר עד כמה אתם עשירים.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן