מגה מזון
מדורים
טכנולוגיות מזון
לעמוד קודם

טכנולוגיה לגילוי חיידקים מזהמים בבשר

28/10/2021
זמן קריאה: 1 דק'

זיהוי מהיר ומדויק של חיידקי אי קולי ופתוגנים אחרים הוא שלב קריטי בתהליך הייצור והשיווק של בשר. יש לבצע שלב זה ביסודיות - כדי למנוע הרעלות מזון, החזרות מוצרים ונזק תדמיתי למותג - ובמהירות, שכן זמן שווה כסף. חברת תרמו פישר סיינטיפיק (Thermo Fisher Scientific), בעלת פיתוחים מדעיים בתחום הביולוגיה, מציעה טכנולוגיה שמאפשרת זאת.

השיטות הקיימות לאיתור חיידקי אי קולי בדגימות בשר מדויקות ורגישות, אך עשויות להיות איטיות ולגזול כוח עבודה יקר. שיטות אחרות מהירות יותר אך מדויקות פחות. שיטת עבודה בשם ביוסיסטמס רפיד פיינדר (Biosystems™ RapidFinder™) מאפשרת גילוי של חיידקי אי קולי ושל זנים דומים בפרק זמן של 12 שעות ומטה, ומספקת זיהוי מהיר וניתן לאימות של החיידקים בבשר נא ובשאריות בשר. שיטת הגילוי, PCR, מאפשרת גילוי גנטי של החיידק ונעשית בשני שלבים שמאפשרים לאמת את נוכחות החיידקים המזיקים. לדברי החברה, התוצאות אמינות ביותר. הפיתוח והמחקר נעשו עם שירות המחקר החקלאי האמריקני. אפשר להתאים את השיטה לכל מערכת בדיקה קיימת, והיא חוסכת עלויות, זמן ומקום במפעל.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן