ענקית המזון JBS תפתח בשר מתורבת
חברת המזון האמריקנית JBS, מהגדולות בעולם, רכשה את ביו-טק פוד'ס (BioTech Foods) וחשפה תוכנית לבניית מרכז מחקר ופיתוח בברזיל, בעלות כוללת של 100 מיליון דולר. החברה מפתחת טכנולוגיה לייצור בשר מתורבת. העסקה כוללת השקעה בבניית מפעל חדש להגדלת הייצור. החברה מצפה להגיע לייצור מסחרי כבר בשנת 2024.
גילברטו טומאזוני, המנכ"ל העולמי של JBS, אמר: "הרכישה הזו מחזקת את אסטרטגיית החדשנות שלנו, החל מהאופן שבו אנחנו מפתחים מוצרים חדשים ועד לאופן שבו אנחנו משווקים אותם, כדי לתת מענה לביקוש הגלובלי הגובר למזון. בשילוב ידע טכנולוגי עם כושר הייצור שלנו, נהיה בעמדה להאיץ את התפתחות שוק החלבונים המתורבותים."
JBS מתכננת גם להשקיע במרכז לחקר חלבונים תרבותיים בברזיל, שאמור להיחנך בשנת 2022. המפעל יכלול מומחים בהנדסה כימית ויעבוד על פיתוח טכנולוגיות מובילות לתעשיית המזון.
מקור: Facebook ;Reports and Data