מאפייה גאורגית בפתח תקווה
מאפייה גאורגית אותנטית מייצרת חצ'פורי אוורירי שנעשה בעבודת יד לצד עוגות גאורגיות מסורתיות. הבעלים הם אירינה ודוד קושבוי, לשניהם ניסיון רב באפייה, שחלמו להביא קצת מהקולינריה המקומית שעליה גדלו לישראל. הם ידעו שיש קהילה רחבה שהייתה רוצה ליהנות מהטעמים ומהזיכרונות שהכירו בארץ מולדתם, וידעו שהקהל הישראלי יאהב.
לפני כחצי שנה, בסיוע קרן נתן, הקימו השניים מאפייה משפחתית קטנה שמייצרת מאכלים גרוזיניים אותנטיים ואת המאכל הלאומי של גאורגיה - חצ'פורי - לחם רך ומלא גבינות טעימות ואיכותיות שנימוח בפה.
המאכלים נאפים במקום בדרך מסורתית. כל הבצקים עשויים בעבודת יד בשימוש עם חומרי גלם טריים ואיכותיים, ללא חומרים משמרים, ומבוססים על מתכונים שירשו מהסבתות של בני הזוג.
במקום שני קינוחים ביתיים גאורגיים אמיתיים: עוגת נפוליאון ועוגת שמנת חמוצה עם דובדבנים. עוד בתפריט: סוגים של חצ'פורי: גרסת פיצה כפולה, קלצונה עגול, עם מילוי גבינה, חצ'פורי סירה שממלאים בתערובת של גבינה, לעיתים מכוסה בביצה גולמית ומעט חמאה.
"האהבה לבצקים היא חלק מהתרבות שלנו, מהילדות שלנו, מהניחוחות שעליהם גדלנו", משתפת אירינה. "הסיוע של קרן נתן, נתן לנו בדיוק את התמיכה שהיינו זקוקים לה בשביל הצעד הראשון. בעלי ואני פתחנו עסק שמביא קצת מגאורגיה לישראל. האהבה שלנו ללחם ולמאכלים המסורתיים שעליהם גדלנו מבית סבתא, באה לידי ביטוי בייצור, בעשייה וכמובן בטעמים. אני מרגישה שסגרנו מעגל."
קרן נתן הוקמה על ידי נתן (נייתי) קירש, נדבן ציוני יהודי, במטרה לעודד יזמים חדשים נטולי אמצעים כספיים לבנות עסק חדש בישראל. הסיוע של הקרן ליזם העומד בקריטריונים היא במתן הלוואה בסך של עד 240,000 ש"ח, ללא ריבית והצמדה. הקרן פועלת ללא מטרות רווח, מתוך אמונה כי עסקים קטנים הם מנוע הצמיחה של כלכלת ישראל.
שעות פתיחה: ימי א'-ה', 20:00-09:30. יום שישי עד 14:00.
כתובת: מוהליבר 16 פתח תקוה. אפשר לאסוף בדרך הביתה או לאכול במקום.
צילום: אירינה קשבוי