אוזני המן מבית קונדיטוריית הבוטיק בן עמי
השם "אוזני המן" נשמע כאילו מדובר באוזניו של המן הרשע, אך למעשה מקור השם כנראה בגרמנית או ביידיש - "המן טאשן" (Haman-Taschen), כלומר "כיסי המן", בהתייחסות לצורה הדומה לכיסים או לכיסוני בצק ממולאים.
יש הטוענים כי צורת המשולש של המאפה מסמלת את כובעו של המן, שהיה בעל שלוש פינות או שלושה אבות האומה (אברהם, יצחק ויעקב), שבזכותם ניצלו היהודים מהגזרה. אך מבחינה קולינרית, מקור המאכל הוא כנראה הקהילות היהודיות באירופה, בדומה למאפים אירופים מסורתיים כגון Mohn Taschen - מאפה ממולא בפרג שהיה נפוץ בקרב אותן קהילות. הפרג נשאר המילוי הפופולרי עד היום.
המנהג התקבע כחלק בלתי נפרד מחגיגות פורים. היום נהוג למלא את המאפה לא רק בפרג אלא גם בשוקולד, בתמרים, בריבה ועוד.
השנה, לקראת חג פורים שבפתח, קונדיטוריה בן עמי, רשת מאפייה ובתי קפה (הרצליה, תל אביב, אור עקיבא) הידועה במגוון הקינוחים, העוגות והמאפים שלה העשויים מחומרי גלם איכותיים, מציגה פתרון אולטימטיבי לאוזני המן של חג פורים.
הכי חשוב בסיפור הוא הבצק. בצק טוב ידוע כשובר סטיגמות מובהק. כשיש בצק איכותי, אמירות כגון "אוזן ההמן הזאת לא טעימה" אינן רלוונטיות כי כל ביס הוא חוויה.
אילו טעמים מחכים לנו השנה? שוקולד עמוק, פרג עשיר, תמרים מתקתקים ואמסטרדם - השוס של החג - שילוב מושלם של מתוק עם מלוח.
מחיר לצרכן של אוזני המן של בן עמי: תפזורת - 5.0 ש"ח ליחידה, 5 יחידות ב-20 ש"ח, מארז מהודר ב-39 ש"ח.
לחובבי האפייה הביתיים ולארגונים וחברות: אפשר להזמין 6.0 ק"ג של אוזני המן קפואות בקרטון במחיר של 45 ש"ח.
מתכון מבית בן עמי לאוזני המן במילוי שוקולד
מצרכים
- 280 גרם קמח
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 70 גרם קמח שקדים
- 50 גרם ביצים
- 2 גרם מלח
הכנה
- מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם אבקת הסוכר.
- מערבלים כ-5 דקות במהירות בינונית.
- מוסיפים ביצים ואת שאר החומרים.
- יוצרים בצק אחיד.
- עוטפים בניילון את הבצק ומקררים חצי שעה במקרר.
- מרדדים וקורצים עיגולים בקוטר של 6.0 ס"מ.
- ממלאים בממרח שוקולד נוטלה.
- אופים ב-170 מעלות עד הזהבה.
צילום: נטלי פלוס בע"מ