מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים

01/10/2024
זמן קריאה: 1 דק'

פרימור, יצרנית מיצים סחוטים טבעיים מהמובילות בישראל, מגישה לרגל ראש השנה וחג תשרי מתכון למנה חגיגית וטעימה, מרהיבה ביופיה, שתקשט את שולחן החג: בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים. המתכון קל יחסית להכנה, בשימוש מיץ רימונים סחוט טבעי של פרימור. המנה נפלאה לאירוח ולשילוב בארוחת החג כתוספת או כמנה עיקרית.

 

בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים, פרימור. צילום: הדס ניצן

מצרכים לתבנית בקוטר 30 ס"מ

  • 6 בצלים גדולים (סגולים ולבנים)
  • 1 כוס אורז יסמין או בסמטי
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
  • 1 כף בהרט
  • 100 גרם צנוברים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 כפית מלח

לרוטב:

  • 1 כוס מיץ רימונים סחוט טבעי של פרימור
  • 4 כפות סילאן
  • 3 כפות שמן זית (לשימון התבנית)
  • כ-3 כוסות מים רותחים
  • קורט מלח

לקישוט:

  • חופן גרגרי רימון טריים וחופן פטרוזיליה קצוצה

הכנה

  • קולפים את הבצלים, ובעזרת סכין יוצרים בכל בצל חתך אחד לכל האורך עד האמצע. כך הם יתפרקו בקלות.
  • מכניסים את הבצלים למיקרוגל כשהם מכוסים לחליטה במשך 10-8 דקות. מניחים בצד להתקרר.
  • מכינים את המלית: בקערה מערבבים היטב את חומרי המילוי - אורז, בשר טחון, קוביות עגבניות, צנוברים, פטרוזיליה קצוצה, מלח ובהרט.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית עם שמן זית.
  • ממלאים את הבצלים: מפרקים את הבצל לגלדים וממלאים כל עלה של בצל בתערובת. מניחים בתבנית.
  • בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב: מיץ רימונים, סילאן, מלח ומים רותחים. שופכים מעל הבצלים עד שהנוזל מכסה את הבצלים במלואם.
  • מכסים את הסיר היטב עם נייר אפייה, ומעליו נייר כסף. מכניסים לתנור לשעה וחצי בערך. בודקים מדי פעם שיש מספיק נוזלים, ומסיפים מעט מים רותחים אם צריך.
  • לאחר כשעה וחצי מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף ואופים כ-20 דקות נוספות עד להשחמה.
  • מניחים להתקרר ומגישים עם גרגרי רימון מעל ופטרוזיליה קצוצה.

 

בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים, פרימור. צילום: הדס ניצן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן