מרינדות לבשר על האש*
מרינדה היא דרך מצוינת להוסיף טעם וגם לרכך את הבשר לפני הצלייה על האש. הנה שלוש מרינדות נפלאות שמתאימות לבשר בקר ולעוף. אפשר להשרות בהן את הבשר או להגיש לצד הבשר.
בשר על האש, חוות הבוקרים. צילום: דן פרץ
מרינדה מזרח תיכונית לבשר בקר
מצרכים:
1 ק"ג בשר
1/4 כוס שמן זית
7-6 שיני שום כתושות
1 כף דבש
2 כפות חרדל דיז'ון עם גרגרים
1 כף מיץ לימון
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1 פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ או פרוס דק
2-1 גבעולי טימין, אפשר גם זעתר
אופן ההכנה
מכניסים לקערה את כל החומרים מלבד גבעולי הטימין או הזעתר ומערבבים היטב. מעסים היטב את הבשר, מניחים מעל את גבעולי הטימין, מכסים ומכניסים למקרר ללילה.
מרינדת צימיצ'ורי
מצרכים:
1 ק"ג בשר או עוף
1 בצל בינוני
1 פלפל אדום
1/2-1/4 פלפל צ'ילי חריף (הכמות תלויה בטעם)
חצי חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה
6-5 שיני שום
1 עגבנייה
1/4 כוס שמן צמחי
1 כוס חומץ בן יין לבן (עדיף מסונן)
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
קוצצים דק את עשבי התיבול ומכניסים לקערה.
מגרדים את הבצל על פומפייה דקה וסוחטים את המים (אפשר להשתמש במסננת). מוסיפים לקערה עם עשבי התיבול.
קוצצים דק את הפלפל האדום והפלפל החריף, מעבירים דרך המסננת ומוסיפים לתערובת.
כותשים את שיני השום ומוסיפים.
מגרדים את העגבנייה, מסננים מנוזלים ומוסיפים את בשר העגבנייה המגורד לתערובת.
מערבבים הכול היטב ומוסיפים לאט שמן, חומץ, מלח ופלפל עד לקבלת צ'ימיצ'ורי.
מכניסים את הבשר לתערובת הצ'ימיצ'ורי, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות, עדיף ללילה שלם.
מרינדת חמאת בוטנים
מצרכים:
1 ק"ג בשר או עוף
2/3 כוס חמאת בוטנים
1/2 פחית קרם קוקוס (לא חלב קוקוס)
3 כפות מיץ לימון
1 כף סויה
1 כף סאקה (לא חובה)
3-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המצרכים לבלנדר (אפשר גם בקערה עם בלנדר מוט) וטוחנים בפולסים עד שמתקבל מרקם חלב ואחיד. מכסים את הבשר ומכניסים למקרר - עדיף ללילה שלם.
*המתכונים נמסרו ממותג וחנות הבשר און ליין חוות הבוקרים