מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מרק עם אבוקדו וברוקולי

09/01/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברת חקלאי גרנות, המתמחה בשיווק, מכירה והפצה של אבוקדו, פירות וירקות לרשתות המזון, מגישה מתכון למרק אבוקדו וברוקולי. המרק, בטעם אגוזי מפתיע, מומלץ להגשה עם קרוטונים או גרעיני דלעת, כמנת פתיחה או כמנה עיקרית ביום חורף קר.

 

 

מצרכים לארבע מנות ראשונות

1 אבוקדו גדול בשל קלוף ומגולען

1 כף שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ

3-2 שיני שום כתושות

1 כוס סלרי קצוץ

4 כוסות ברוקולי גבעולים קלופים וקצוצים

1 כפית טימין

½-1 כפית אבקת קארי

½ כפית מלח

4 כוסות מים

3 כפיות מיץ לימון

½1 כפיות גרעיני דלעת

1 כף קרוטונים

 

אופן ההכנה

1. חממו שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני. הכניסו בצל קצוץ וערבבו עד שיתרכך, כארבע דקות. הוסיפו שום והמשיכו לטגן עד לקבלת גוון חום בהיר.

2. הוסיפו סלרי ובשלו תוך כדי ערבוב כשלוש דקות נוספות. לאחר מכן הכניסו לסיר את הברוקולי ובשלו כשתי דקות.

3. תבלו את התערובת והוסיפו טימין, אבקת קארי ומלח. ערבבו היטב וצקו את המים. הביאו לרתיחה ובשלו כ-20 דקות, עד שהנוזל נצבע בגוון ירוק בהיר. הסירו מהחום והניחו לו להצטנן מעט.

4. העבירו את המרק למעבד מזון, הפעילו על מהירות גבוהה והפכו את המרק למחית. הוסיפו את האבוקדו פנימה והפעילו שוב עד לאיחוד האבוקדו והמרק.

5. הוסיפו מיץ לימון, ערבבו היטב, פזרו מעל מעט גרעיני דלעת והגישו.

צילום: מעין אופר

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן