מרק שעועית לבנה עשיר
לא צריך להתאמץ בשביל להכין בבית מרק עשיר, חמים ומנחם. השף הראשי של רשת קפה גרג, אלעד אמסלם, מעניק מתכון של מרק שעועית עשיר, מלא בטעמים ומנחם, מתפריט חורף 2023 של רשת גרג. אפשר להכין בבית.
מרק שעועית. צילום: אמיר מנחם
מצרכים
1 ק"ג שעועית לבנה (להשרות לילה לפני במים או להוסיף אבקת אפייה בבישול)
שמן קנולה/סויה - 100 גרם
בצל לבן קוביות - 250 גרם
שום פרוס - 50 גרם
סלרי גבעול קצוץ - 100 גרם
גזר קוביות - 250 גרם
גמבה אדומה קוביות - 100 גרם
תפוח אדמה קוביות - 250 גרם
כרוב לבן פרוס - 250 גרם
נפוליטנה - 500 גרם
פרסייד - כף
מים - 4ליטר
מלח - 30 גרם
סילן - 30 גרם
פטרוזיליה - 50 גרם (חופן)
בצל ירוק - 50 גרם (חופן)
אופן ההכנה
את השעועית הלבנה מבשלים בהרבה מים עד ריכוך מוחלט. מסננים מהמים ומתחילים את המרק בסיר חדש.
מטגנים את הבצל והשום, פרסייד, מוסיפים סלרי, גזר וגמבה ומטגנים כמה דקות.
מוסיפים את הנפוליטנה ומשחימים אותה מעט על אש גבוהה. מוסיפים מים ומרתיחים. מוסיפים שעועית, תפו"א וכרוב, ומרתיחים שוב.
מורידים את האש ומבשלים כשעה, עד ריכוך הגזר. מורידים עם מצקת שמן וקצף מעל המרק, ומוסיפים מלח, סילאן, פטרו ובצל ירוק.
מערבבים, טועמים, מתקנים טעם.
מחלקים שווה את הנוזל יחסית לשעועית. מומלץ להגיש עם בצל ירוק.