מתכון: אוזני המן מופחתות קלוריות
לפורים: מתכון לאוזני המן מופחתות קלוריות במילוי שוקולד מריר ובשילוב קוקוס. המתכון מתמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף.
צילום: יח”צ
מצרכים לבצק - ל-20 אוזני המן
75 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר או חצי כפית סטיביה
כף שמנת מתוקה (אם ממירים בשמנת דלת שומן - כף וחצי)
ביצה בגודל בינוני
כוס קמח מלא תופח או קמח מכוסמין מלא
1/4 שקית אבקת אפייה
מצרכים למלית שוקולד מריר
100 גרם שוקולד מריר, רצוי 80% מוצקי קקאו ומעלה
1/4 כוס אגוזי מלך
1/4 כוס קרם קוקוס
כף אייריש קרים - אופציונלי
מלח לפי טעם
הכנה
מערבבים בקערה למיקסר חמאה וסוכר או סטיביה, כשמדי פעם מנקים את דפנות הקערה. כשנוצרת מחית, מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. לאחר שהביצה השתלבה, מערבבים לתוך הקערה קוקוס ושמנת מתוקה.
מוסיפים למחית קמח ואבקת אפייה, ומערבבים מספר שניות עד להיווצרות בצק משודרג.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
בינתיים מכינים את מלית השוקולד המריר: ממיסים במיקרוגל בקערה מתאימה שוקולד מריר וקרם קוקוס. מוסיפים אייריש קרים ומלח.
לאחר צינון של מספר דקות, מוסיפים למלית אגוזי מלך.
מכניסים למקרר לשעה, וכשמוכן מכניסים לשקית זילוף (אפשר להשתמש בשקית ניילון רגילה ולהכין אותה עם חור מתאים לזילוף).
הכנת אוזני ההמן: מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח לעובי של כ-1/2 ס”מ. מייצרים צורת אוזן המן עם עיגול בקוטר של כשישה ס”מ למילוי השוקולד.
ממלאים את העיגול במלית השוקולד המריר בעזרת שקית הזילוף, ומעצבים את האוזן המן.
בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים 15-12 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבות מעט.
מצננים ומעבירים לכלי הגשה.
ערכים תזונתיים ליחידה
קלוריות: 107 קק”ל
חלבונים: 3 גרם
פחמימות: 8.5 גרם
שומנים: 8.5 גרם