מתכון חומוס אבוקדו
עונת האבוקדו בשיאה, וזה זמן טוב לחדש ולגוון את התפריט היומי ולשלב בו את הפרי האהוב. הפעם, גרסה מקורית של המאכל הישראלי האהוב, חומוס, עם אבוקדו.
חקלאי גרנות, המתמחה בגידול אבוקדו, מגישה מתכון מפתיע וטעים של חומוס אבוקדו: שילוב טעמים מפתיע של חומוס עם אבוקדו, קל להכנה ונהדר כמנת ביניים או מנה עיקרית, לניגוב אישי או עם המשפחה. מתאים לצמחונים וטבעונים, וגם לאלה שלא.
חומוס אבוקדו. צילום: הדס ניצן
מצרכים ל-4 מנות ראשונות
1 אבוקדו מוכן
350 גרם חומוס (מוכן ומבושל, או להשרות גרגרי חומוס ללילה בקערית מים בטמפרטורת החדר ואחר כך לבשל עד ריכוך מוחלט)
2 כפיות מיץ לימון
1/4 כפית פלפל חריף
1/4 כוס כוסברה
2 כפיות שמן זית
הכנה
טוחנים בבלנדר את גרגירי החומוס עם שתי כפיות מיץ לימון. מוסיפים אבוקדו בשל, רבע כפית פלפל חריף, רבע כוס כוסברה ושתי כפיות שמן זית.
מוזגים לקערה בתנועת ניגוב ומקשטים עם שמן זית וכמה גרגרי חומוס.