מתכון לאורז חגיגי וצבעוני
במסגרת יום המעשים טובים ה-18 של עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון, שמתקיים השנה ב-19 במרס, שף שאול בן אדרת מגיע לעמותת לשובע כדי לבשל עם המפונים של נתיב העשרה, רעים ויד מרדכי ארוחת גורמה עם חומרי גלם בסיסיים למען הנזקקים. שרי אריסון, שיזמה את יום מעשים טובים: "אם נחשוב טוב, נדבר טוב, נעשה טוב ונשמור על היחד, העתיד שלנו יהיה טוב יותר."
צילום: שאטרסטוק
מצרכים ל-6 מנות
2 כוסות אורז יסמין או פרסי
1 כוס אורז בר שחור
תערובת לאורז חגיגי:
4 כפות שקדים מולבנים קלויים
4 כפות חמוציות
4 כפות זיתים מיובשים
2 כפות צלפים קצוצים
2 כפות נענע קצוצה
1 כף גרידת לימון
4 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
הכנה
לבשל את האורז הלבן (כוס אורז על 1.5 כוסות מים, כף שמן זית וחצי כפית מלח) 20 דקות, מכוסה על אש נמוכה ו-4 דקות נוספות מכוסה ללא אש.
לבשל את האורז בר השחור כמו פסטה (כוס אורז בר שחור עם ליטר מים רותחים) עד שהאורז מתבקע, בערך 40 דקות. לסנן את האורז משארית המים.
במחבת עם שתי כפות שמן זית, לערבב ולטגן את האורז עם התערובת לאורז.
ב-19.3 מתקיים "יום מעשים טובים". היכנסו לאתר ותמצאו אלפי אפשרויות התנדבות