מתכון למאפה פילו בולגרי
מאפה עם גבינה הוא מאכל פופולרי ואהוב במטבח הבולגרי. המאפה הנפוץ ביותר עם גבינה נקרא "בניצה", והוא סוג של מאפה פילו במילוי תערובת של גבינה, ביצים ולעיתים יוגורט או תרד. המאפה עשיר, מלוח, קריספי ופריך. המאפה יכול לשמש לארוחת בוקר, לבארנץ' לארוחת ערב או כחטיף.
המתכון באדיבות סולתם.
צילום: גיל אבירם
מצרכים
1 חבילה גבינת טוב טעם
1 קובייה בולגרית 16%
חופן גבינה צהובה עמק מגורדת
מכל שמנת מתוקה 38%
2 ביצים שלמות
מלח ופלפל שחור טחון
2 כפות קמח
חבילה עלי פילו
חמאה מומסת למריחה
הכנה
מערבבים את כל החומרים מלבד עלי פילו וחמאה.
מסדרים בתבנית אפייה שכבה של עלי פילו מקומטים ויוצקים מעל את המלית.
מעל המלית מצופפים עלים שלמים נוספים מקומטים של פילו.
מורחים את השכבה העליונה בחמאה מזוקקת בנדיבות, מכניסים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות עד להשחמה טובה.
המלצה: הגישו ליד ירקות טריים חתוכים.