מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון למרק כפרי עם ירקות וקטניות

08/02/2023
זמן קריאה: 1 דק'

דוד אלחדף, שף רשת BBB, מציע מתכון להכנת מרק כפרי עשיר ובריא עם ירקות וקטניות. המרק קל להכנה בבית וטעים במיוחד. המרק הכפרי סמיך, מלא ירקות, קטניות, בורגול וקינואה, ומשמש ארוחה שלמה המוגשת בצלחת אחת, שאינה משמינה ועם זאת מחממת ומנחמת, במיוחד בימי חורף קרים.

 

מרק כפרי. רשת BBB. צילום: יח"צ

מרכיבים ל-10 מנות

רבע כוס שמן

4 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לקוביות 1x1 (830 גרם)

3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות 1x1 (330 גרם)

ענף אחד של סלרי חתוך קוביות 1x1 (90 גרם)

9-8 שיני שום קצוצות דק (80 גרם)

חצי קופסה פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות 1x1 (100 גרם)

פלפל אדום אחד חתוך לקוביות 1x1 (250 גרם)

עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות 1x1 (170 גרם)

צרור פטרוזיליה קצוץ דק (40 גרם)

צרור כוסברה קצוץ דק (40 גרם)

9-8 עלי בזיליקום קצוצים דק (8 גרם)

אורגנו טרי משני ענפים קצוץ דק (8 גרם)

כוס עדשים שחורות מבושלות (330 גרם)

חצי כוס בורגול מבושל (170 גרם)

חצי כוס קינואה אדומה/לבנה מבושלת (170 גרם)

כף שטוחה של מלח דק (40 גרם)

כפית שטוחה פלפל שחור טחון (4 גרם)

כפית שטוחה כמון (4 גרם)

4 ליטר מים

1.5 ק''ג בשר בקר צוואר חתוך לקוביות 1x1

הכנה

בסיר רחב על להבה חזקה מחממים שמן. מוסיפים בצל, גזר וסלרי, ומטגנים עד הזהבה.

מוספים קוביות בשר ומטגנים עד השחמתו.

מוסיפים שום ופלפלים, וממשיכים באידוי עד ריכוך של כל הירקות.

מוסיפים פטריות וממשיכים באידוי.

מוסיפים עגבניות.

פותחים את התבלינים עם מעט מהמים (כדי למנוע גושים), ומוסיפים את כל המים.

מביאים לרתיחה, מכפים את הקצף מעל.

מוסיפים עדשים, קינואה ובורגול, מוסיפים את כל העשבים, ומכבים את האש.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן