מתכון למרק קרם אפונה
חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם מציעה מתכון למרק קרם אפונה להכנה קלה.
מרק קרם אפונה. צילום: יח"צ
מצרכים
1 שקית אפונה של טבעפרוסט (Tevafrost) - ירקות טריים קפואים כשרים
1 כרישה קצוצה
1 גזר קלוף וקצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 שן שום
1 ענף תימין טרי
1.5 ליטר מים/6 כוסות
צרור קטן פטרוזיליה קצוצה דק
50 גרם חמאה או 6 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל לבן
שמנת חמוצה להגשה (לא חובה)
הכנה
ממיסים את החמאה בסיר רחב, בעל תחתית כבדה. מוסיפים גזר, כרישה, בצל ושום, ממליחים מעט ומערבבים.
מטגנים את הירקות בחמאה על להבה בינונית נמוכה כ-10 דקות, עד שמתרככים מאוד.
מוסיפים אפונה, מערבבים היטב ומבשלים כשתי דקות נוספות.
מוסיפים את תפוחי האדמה עם המים ומביאים לרתיחה עדינה.
מוסיפים את ענף התימין, מכסים ומבשלים כ-30 דקות (עד שהתפוח האדמה מתרכך) על אש נמוכה.
בעזרת מצקת מעבירים כשליש מהמרק למעבד מזון וטוחנים לקבלת מחית חלקה.
מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל לפי טעם.
יוצקים לקערות, מוסיפים כפית שמנת חמוצה ומגישים.