מתכון לעוגת דבש ללא דבש
עוגת דבש מגלמת את הרצון לשנה מתוקה ומלאת אושר ושפע. אך איך מכינים עוגת דבש אהובה ועדיין נשארים נאמנים לתזונה נטולת גלוטן ופחמימה ודלת סוכר?
עוגת הדבש ללא דבש של עדי גבירצמן אינה מכילה גלוטן, דלה בסוכר ופחמימה, ומחליפה מרכיבים מסורתיים בחלופות חדשניות. ובכל זאת העוגה טעימה ולא רק משביעה את החיך אלא עושה כבוד לראש השנה.
המתכון מתוך ספר המתכונים הדיגיטלי החדש עוגות וקינוחים לחגים של עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימה.
צילום: עדי גבירצמן
מצרכים
2 ¾ כוסות קמח שקדים
6 כפות קמח קוקוס
6 כפות אבקת חלבון
1 כף אבקת אפייה
½ כפית מלח
¼ כפית תבלין ציפורן טחון
¼ כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
1 כף קינמון
¾ כוס חמאה רכה בטמפרטורת החדר
¾ כוס ממתיק
6 ביצים
1 כף תמצית וניל
2 כפות תמצית קפה אספרסו
½-3/4 כוס מים
למילוי:
¾ כוס אגוזי מלך קצוצים
1/3 כוס ממתיק כגון סוכר חום
הכנה
1. לחמם תנור ל-180C. לשמן תבנית קוגלהוף ולהניח בתחתית נייר אפייה.
2. בקערה בגדול בינוני לערבב יחד את רכיבי שכבת המילוי: אגוזים, ממתיק סוכר חום וקינמון. להניח את התערובת בצד.
3. בקערת מיקסר גדולה (אפשר גם עם מיקסר ידני) לערבב יחד חמאה רכה וממתיק, עד לקבלת תערובת קרמית.
4. להוסיף לתערובת החמאה ביצים, ביצה אחת בכל פעם. להוסיף את תמצית הווניל ולערבב שוב.
5. בקערה נפרדת להכין את תערובת היבשים: קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת חלבון, מלח, תבלינים ואבקת אפייה.
6. להוסיף את תערובת היבשים אל קערת המיקסר בפעימה אחת ולערבב במיקסר 2-1 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.
7. להוסיף לתערובת את תמצית הקפה ולערבב שוב.
8. לדלל מעט את התערובת עם מים, עד לקבלת מרקם שנוח מצד אחד למרוח ולפזר בתבנית, ומצד שני לא יהיה נוזלי מדי. להוסיף בכל פעם מעט המים עד לקבלת המרקם הרצוי של התערובת.
הרכבת העוגה:
1. להעביר כחצי מהתערובת של העוגה אל תבנית האפייה. לפזר מעל כמחצית מתערובת המילוי של האגוזים.
2. לשים מעל את החצי השני של תערובת העוגה, ולפזר מעל את החצי השני של תערובת האגוזים.
3. להכניס לתנור לאפייה ל-55-45 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם נעוץ יוצא יבש.
4. להמתין לפחות שעה-שעתיים (מומלץ צינון מוחלט) לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית, פורסים ומגישים.