מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לעוגת שוקולד על בסיס מיונז

13/07/2023
זמן קריאה: 1.5 דק'

את המתכון לעוגת שוקולד על בסיס מיונז נידבה עדי גבירצמן מהתפריט, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר, המעניקה שילוב בלתי צפוי של מרכיבים לתוך מתכונים, וממליצה: צאו מאזור הנחות למסע גסטרונומי מלא טעמים לא שגרתיים.

 

עוגת שוקולד על בסיס מיונז. צלם: דויד מויאל

מצרכים

2 כוסות קמח שקדים

3/4 כוס ממתיק

2/3 כוס אבקת קקאו אורגני לא ממותק

1 כף אבקת אפייה

חצי כפית מלח

1 כוס מיונז

3 ביצים

1 כוס מים

1 כפית תמצית וניל

מצרכים לשכבת קרם:

1.5 מכל שמנת מתוקה

3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד ללא תוספת סוכר או 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר + 1 כף קקאו אורגני)

הכנה - קרם

להקציף במיקסר/ידנית את השמנת המתוקה עד לקבלת מרקם של קצפת.

לקפל בעדינות את הפודינג לתוך הקצפת, עד לערבוב מלא ואחיד.

להעביר את הפודינג לכלי או לשקית זילוף ולשים במקרר להתייצבות.

הכנה - עוגה

לחמם תנור ל-170 מעלות, ולהכין תבנית עוגה משומנת או עם נייר אפייה מעל.

בקערה בגודל בינוני לערבב יחד את הרכיבים היבשים.

להוסיף לקערה את המיונז, הביצים, המים ותמצית הווניל, ולערבב היטב.

להעביר את התערובת אל תבנית אפייה ולהכניס לתנור למשך 25-20 דקות.

להמתין כשעה, עד שהעוגה תתקרר לגמרי, ולגשת לשלב ההרכבה והקישוט.

לחתוך את העוגה במרכז הגובה שלה, כך שנקבל שני עיגולים דקים יותר, בגובה של עד 5 ס"מ כל אחד.

להניח את העיגול הראשון על תבנית ההגשה, ולמרוח מעל כשליש מהקרם שהכנו.

להניח מעל את העיגול השני של העוגה.

לעטוף את העוגה בקרם מלמעלה ומהצדדים, שכל העוגה תהיה מצופה בקרם שוקולד.

לשים את הקרם שנשאר בשקית זילוף עם צנתר (לא חובה), ולקשט את החלק העליון של העוגה ביד חופשית.

להשאיר במקרר עד להגשה.

 

למתכונים נוספים

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן