מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון לעוף סיני בזיגוג אשכוליות אדומות
05/08/2025
זמן קריאה: 1 דק'
חברת פרימור, יצרנית מיצים סחוטים טבעיים מהמובילות בישראל, מגישה עם הבלוגרית אולגה טוכשר ("המרכיב הסודי") מתכון מקורי וטעים לרגל החופש הגדול: עוף סיני בזיגוג אשכוליות אדומות. המנה בסגנון אסיאתי, בשילוב מיץ אשכוליות אדומות המעניק לה ארומה וטעם מיוחדים. היא קלה להכנה ומתאימה לארוחת צוהריים או ערב.
מצרכים ל־3-2 מנות
- 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
- 3/4 כוס קמח או קורנפלור (לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס שמן לטיגון חצי עמוק
לזיגוג:
- 1 כוס מיץ אשכוליות אדומות סחוט טבעי של פרימור
- 2 כפות חומץ אורז
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 2 שיני שום כתושות
- 1.5 כפות קורנפלור
- 3 כפות מים
להגשה:
- 1 כף שומשום
- 2 בצל ירוק קצוץ
הכנה
- מכינים את העוף: טובלים את חתיכות העוף בקמח או קורנפלור ומנערים את העודפים.
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את חתיכות העוף עד הזהבה יפה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים באותה מחבת את כל מרכיבי הזיגוג למעט קורנפלור ומים, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. טועמים ומתקנים את הטעמים.
- מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את התערובת למחבת, מערבבים היטב ומבשלים 3-2 דקות עד שהזיגוג מתחיל להסמיך.
- מוסיפים את חתיכות העוף לזיגוג ומקפיצים כמה דקות עד לכיסוי אחיד ומבריק מכל הצדדים.
- מפזרים מעל העוף שומשום ובצל ירוק ומגישים.
עוף סיני בזיגוג אשכוליות אדומות. צילום: אולגה טוכשר
תגובות