מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לעוף סיני בזיגוג אשכוליות אדומות

05/08/2025
זמן קריאה: 1 דק'

חברת פרימור, יצרנית מיצים סחוטים טבעיים מהמובילות בישראל, מגישה עם הבלוגרית אולגה טוכשר ("המרכיב הסודי") מתכון מקורי וטעים לרגל החופש הגדול: עוף סיני בזיגוג אשכוליות אדומות. המנה בסגנון אסיאתי, בשילוב מיץ אשכוליות אדומות המעניק לה ארומה וטעם מיוחדים. היא קלה להכנה ומתאימה לארוחת צוהריים או ערב.

מצרכים ל־3-2 מנות

  • 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
  • 3/4 כוס קמח או קורנפלור (לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס שמן לטיגון חצי עמוק

לזיגוג:

  • 1 כוס מיץ אשכוליות אדומות סחוט טבעי של פרימור
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1.5 כפות קורנפלור
  • 3 כפות מים

להגשה:

  • 1 כף שומשום
  • 2 בצל ירוק קצוץ

הכנה

  1. מכינים את העוף: טובלים את חתיכות העוף בקמח או קורנפלור ומנערים את העודפים.
  2. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את חתיכות העוף עד הזהבה יפה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
  3. מכינים את הזיגוג: מערבבים באותה מחבת את כל מרכיבי הזיגוג למעט קורנפלור ומים, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. טועמים ומתקנים את הטעמים.
  4. מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את התערובת למחבת, מערבבים היטב ומבשלים 3-2 דקות עד שהזיגוג מתחיל להסמיך.
  5. מוסיפים את חתיכות העוף לזיגוג ומקפיצים כמה דקות עד לכיסוי אחיד ומבריק מכל הצדדים.
  6. מפזרים מעל העוף שומשום ובצל ירוק ומגישים.

 

עוף סיני בזיגוג אשכוליות אדומות. צילום: אולגה טוכשר

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן