מתכון לפיצה רביולי אפויה
החברה הישראלית פסטה ריקו, המתמחה בייצור פסטה טרייה ואיכותית בשיטה איטלקית מסורתית, מגישה עם הבלוגר רון יוחננוב מתכון מעולה וקל הכנה לפיצה הכי מקורית שיש: פיצה רביולי אפויה. הפיצה על בסיס משגע של רביולי בטטות, עשויה מפסטה טרייה וטעימה, רוטב עגבניות וגבינה, ואפויה בתנור. מומלץ להכין עם הילדים ולהוסיף תוספות שאוהבים.
מימין: פיצה רביולי אפויה של פסטה ריקו. צילום: אסף אמברם; רביולי במילוי בטטה של פסטה ריקו. צילום: אסף אמברם
מצרכים ל-5-4 מנות
2 שקיות רביולי בטטה טרייה של פסטה ריקו
150 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
לרוטב העגבניות
2 עגבניות בשלות קצוצות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
1 כפית סילאן או דבש
1 כף עלי בזיליקום או אורגנו קצוצים דק
קורט מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מסדרים את הרביולי בתבנית. לא צריך לבשל את הרביולי!
2. מורחים מעל הרביולי את רוטב הפיצה בנדיבות, ומפזרים את הגבינה המגורדת. אפשר להוסיף תוספות כגון בצל, פטריות ותירס.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-15 דקות או עד שהפיצה זהובה והגבינה מותכת.
מגישים חם.