מתכון לפסטה פוזילי
מותג הפסטה האיטלקי ברילה מציע מתכון קיצי עם טוויסט: פסטה פוזילי ברוטב עגבניות בזיליקום, אשכול עגבניות שרי צלויות, המון עשבים וקרעי מוצרלה בפאלו.
צילום: רונן מנגן
חומרים ל-4 מנות
1 חבילת פסטה קצרה פוזילי (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן
8 כפות רוטב עגבניות ובזיליקום ברילה
להגשה:
20 עגבניות שרי
1 בצל חתוך לרצועות דקות
6 שיני שום פרוסות
3 ענפי תימין
3 גבעולי בזיליקום
6 כפות שמן זית
2 פלפל צ'ילי שלמים
מלח אטלנטי לפי הטעם
לקישוט:
2 כדורי מוצרלה די בפאלו (או כל מוצרלה טרייה) קרועים לפיסות
הכנה
1. על תבנית צלייה מסדרים עגבניות שרי, בצל, שום, תימין, בזיליקום, שמן זית, צ'ילי ומלח.
2. צולים בחום גבוה, ב-200 מעלות, כ-8 דקות, עד להשחמה.
3. מוסיפים לסיר בישול הפסטה את הפסטה המבושלת ואת רוטב העגבניות, מחממים ומערבבים היטב.
4. מעבירים לקערת הגשה, מסדרים מעל את תערובת עגבניות השרי הצלויות וקרעי המוצרלה, ומגישים מיד.