מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לקציצות בקר ותפוחים

04/08/2025
זמן קריאה: 1 דק'

קציצות בקר בתוספת תפוחי עץ ורוטב עשיר ומעט מתקתק הן שילוב לא שגרתי שעובד. השף גיל אבירם ומותג סולתם יצרו מתכון קל יחסית לביצוע, שמבוסס על חומרי גלם זמינים ותהליך בישול נינוח. מתאים במיוחד לארוחות שישי או כשרוצים להפתיע את המשפחה.

מצרכים

לקציצות:

  • חצי קילו בקר טחון, שומן בינוני
  • 2 בצלים קצוצים דק-דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • כף מלח
  • כפית פלפל שחור טחון
  • כפית בהרט
  • לערבב הכול יחד ולגלגל קציצות

לרוטב:

  • 5-4 בצלים חתוכים לקוביות גסות
  • 2 יחידות כרישה חתוכות לקוביות גדולות
  • חצי כפית טימין קצוץ
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות רכז רימונים
  • כוס רוטב ברביקיו איכותי
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 4 תפוחי עץ סמיט חתוכים לרבעים ללא קליפה וגרעינים
  • חופן צימוקים גדולים שחורים

הכנה

  1. במעט שמן מאדים את הבצל והכרישה על אש בינונית עד להשחמה (אורך זמן).
  2. כשהבצלים משחימים מוסיפים סוכר, תבלינים, רכז רימונים, ברביקיו וקמח, ומטגנים 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים שלוש־ארבע פעמים תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב אחיד.
  4. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הקציצות, מרתיחים שוב, מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה.
  5. אחרי חצי שעה מוסיפים תפוחים וצימוקים ומבשלים על אש קטנה עם מכסה חצי שעה.
  6. מוציאים את הקציצות והתפוחים לכלי הגשה, מרתיחים את הרוטב שנשאר חצי שעה לפחות על אש בינונית עד שהוא מצטמצם בחצי, מוזגים על הקציצות ומגישים.

 

צלם: גיל אבירם

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן