מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון מרק בצל מוקרם עם גבינה טבעונית מגורדת

15/11/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

יצרנית הגבינות הטבעוניות משומשו מגישה לרגל החורף מתכון מענג ומחמם למרק בצל מוקרם עם גבינה טבעונית מגורדת - קלסיקה של מרק חורפי צרפתי בטעמים מעודנים של ציר ירקות ויין לבן. להקרמת המרק מוצע להשתמש במגורדת לפיצה ואפייה של משומשו, 100% טבעוני, פרווה וללא לקטוז.

 

 

מרק בצל מוקרם עם גבינה טבעונית מגורדת. צילום: יולה זובריצקי

 

מצרכים לציר ירקות

4 גזרים קלופים ושטופים היטב

2 קישואים

3 בצלים קלופים

3 גבעולי סלרי נקיים

צרור פטרוזיליה נקי ושטוף

2 כרישות שטופות

1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי

1/2 כפית מלח גס

3 עלי דפנה

 

מצרכים למרק

7-6 בצלים גדולים או 10 בצלצלים קטנים

3 שיני שום כתושות

1.5 כוסות יין לבן יבש

4 כוסות ציר ירקות או מים

3 כפות קמח

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית אגוז מוסקט

ענף תימין

 

להקרמה

200 גרם מגורדת לפיצה ואפייה של משומשו

להגשה עם טוסטונים: בגט פרוס דק וקלוי בתנור

 

אופן ההכנה

1. הכנת ציר הירקות: מסדרים את התבלינים וכל העלים בתחתית הסיר ומפזרים מעליהם את שאר הירקות חתוכים גס. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

2. מסננים את הנוזלים, מפרישים 4 כוסות למרק, ואת שאריות הציר אפשר לאחסן בכלים קטנים בהקפאה.

3. להכנת המרק: קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות בגודל בינוני.

4. בסיר בינוני כבד מחממים שמן זית, מכניסים את הבצלים ומקרמלים אותם על אש נמוכה כחצי שעה תוך ערבוב תמידי עד שכל הבצל משחים וזהוב, אך לא נשרף.

5. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל היטב למשך כדקה כדי שלא ייווצרו גושים. מוסיפים פנימה את היין וממשיכים לערבב.

6. מוסיפים את ציר הירקות המסונן או המים, ומוסיפים תיבול: שום כתוש, תימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור כחצי שעה.

7. הגשה: מוזגים בקערה יפה את המרק החם, מפזרים גבינה טבעונית מגורדת משומשו ומניחים מעל המרק בגט קלוי ומעט בצל מטוגן. אפשר להכניס את הקערה להקרמה של כ-5 דקות בתנור.


המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית ובלוגרית.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן