מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון מרק קובה דלעת
המתכון באדיבות השף גיל אבירם וסולתם
20/11/2024
זמן קריאה: 0.5 דק'
צילום: גיל אבירם
מצרכים למרק:
- 2 בצלים בינוניים חתוכים גס
- 4 שיני שום מעוכות
- חופן גדול של גבעולי סלרי חתוכים גס
- 4-3 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים
- 700-500 גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3/3
- 4 כפות רסק
- כף גדושה מלח
- כפית פלפל שחור טחון
- כף סוכר
- מיץ מלימון שלם סחוט
הכנה
- מאדים את הבצל במעט שמן עד שמזהיב קלות.
- מוסיפים את השום ומאדים דקה-שתיים.
- מוסיפים את הסלרי והמנגולד וממשיכים לאדות.
- מוסיפים את הדלעת, הרסק והתבלינים וממשיכים לאדות כמה דקות.
- מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים להבה ומבשלים בערך חצי שעה על אש קטנה.
- סוחטים לימון שלם ומערבבים.
- אפשר להוסיף כל בצק ממולא שרוצים, קובה/קרפלך/פילמני ועוד.
צילום: גיל אבירם
תגובות