מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

​מתכון: סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

22/12/2022
זמן קריאה: 1 דק'

רשת טיב טעם חוגגת את הנוביגוד בסניפיה ומנדבת מתכון המשלב מגוון טעמים הנרקמים לחגיגה בפה: שובה סלמון צלוי - סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה.

המתכון מאת שף סבינה ולדמן.

 

צלם: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

חומרים ל-6 מנות

1 פילה סלמון במשקל 1.5 ק"ג

2 כפות גדושות של חרדל

2 כפות דבש

2 כפות גדושות של שמיר קצוץ

2 סלקים מבושלים מגורדים דק בפומפייה

1 כף חומץ תפוחים

4 ביצים קשות

מלח ופלפל

לרוטב

4 כפות מיונז

4 כפות שמנת חמוצה

2 שיני שום כתושות

1 כפית צלפים קצוצים

2 כפות פרמזן מגורד

מיץ מחצי לימון

מלח ופלפל

הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים את פילה הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם העור כלפי מטה.

מערבבים יחד חרדל, דבש, שמיר, מלח ופלפל ומורחים על הסלמון.

צולים בתנור כ-20 דקות ומוציאים. מצננים לטמפרטורת החדר. מפזרים מעל הסלמון את השמיר.

מתבלים את הסלק המגורד במלח, פלפל, חומץ ומעט דבש, ומפזרים מעל שכבת השמיר.

מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל שכבת הסלק. מגרדים מעל את הביצים הקשות, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן