מתכון עראייס טלה וטחינה של אחוה וג'קי אזולאי
חברת אחוה, יצרנית טחינה, מגישה עם השפית ג'קי אזולאי את אחת המנות הנפוצות במזרח התיכון - פיתה משוחה בשמן במילוי בשר, ובשפת העם - עראייס. המנה עשירה בטעמים, מוגשת לצד טחינה לבנה וסלט פלחי עגבניות וגבעולי בצל ירוק טריים.
עראייס טלה עם טחינה אחוה. צילום: נופר בוגנים
מצרכים
1/2 ק"ג תערובת עראייס טלה
2 פיתות
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט כמון
מעט שמן זית
לטחינה
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה ללא מלח
1 לימון טרי
1/2 כוס מים
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון
לסלטון
8 פלחי עגבניות
3 גבעולי בצל ירוק
מעט מיץ לימון
קורט פלפל שחור טחון
קורט מלח
1 כף שמן זית
הכנה
1. שמים את תערובת העראייס בקערה ומוסיפים כף רסק עגבניות ותבלינים - כמון ופפריקה.
2. חוצים את הפיתות לחצאים וממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר.
3. משמנים טוסטר לחיץ בשמן זית וצולים את הפיתות כעשר דקות.
4. מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
5. חותכים את העגבניות והבצל לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון.
מגישים את פיתות העראייס לצד טחינה וסלט פלחי עגבניות ובצל ירוק.