מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון פלין פטריות בסגנון דים סאם

09/01/2023
זמן קריאה: 1 דק'

חברת פסטה ריקו, החברה הישראלית המתמחה בייצור פסטה טרייה איכותית בשיטה איטלקית מסורתית, מגישה לרגל השנה האזרחית החדשה, עם הבלוגר רון יוחננוב, מתכון חגיגי ומקורי במיוחד עם פסטה טרייה: פלין פטריות בסגנון דים סאם. מדובר בכריות של בצק מחיטת דורום איטלקית, אווריריות כמו עננים, במילוי של פטריות פורטובלו בטעם כמהין וגבינת ריקוטה עשירה. המתכון מהיר וקל להכנה, ומתאים לחגיגה זוגית ומשפחתית.

 

פלין פטריות וריקוטה בטעם כמהין. צילום: אסף אמברם

 

מצרכים ל-3-2 סועדים

1 חבילת פלין פטריות עם ריקוטה בטעם כמהין של פסטה ריקו

1 כפית שמן זית

 

לרוטב סויה:

2 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב טריאקי

1 כפית שמן שומשום

1 שן שום מגורדת דק

1/2 כפית שורש ג'ינג'ר טרי ומגורד

1/2 כפית רוטב צ'ילי חריף

 

להגשה: צרור עשבי תיבול טריים

 

הכנה

1. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הפלין עד הזהבה. מוסיפים חצי כוס מים ומכסים. לא מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-4 דקות עד שכל המים מצטמצמים.

2. ברגע שכל המים התאדו, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 דקות נוספות עד שהפלין נעשים פריכים וזהובים.

3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.

4. יוצקים את רוטב הסויה המתובל מעל, מפזרים מעט עשבי תיבול טריים ומגישים חם.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן