מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון קדירת בקר ושורשים חורפית

18/01/2023
זמן קריאה: 1 דק'

השף גיל אבירם ורשת כלי הבישול והאפייה סולתם מציעים מתכון לקדירת בשר ושורשים שמתאימה לחורף.

 

צילום: גיל אבירם

חומרים

1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות של 3 על 3 (מספר 8 או אווזית)

חבילה של בצלי פנינה חצויים

2 גזרים חתוכים גס

1 כרישה גדולה חתוכה גס

3 גבעולי סלרי חתוכים גס

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל גרוס

3 עלי דפנה

10 יחידות גרגרי פלפל אנגלי

צרור טימין

2 בקבוקי יין אדום איכותי

מעט קמח

ציר בקר או ציר עוף

הכנה

שמים את הבשר בקערה, מתבלים בפלפל גרוס בנדיבות ומכסים ביין מבקבוק אחד. משרים במקרר לילה שלם.

למחרת מסננים את היין ונפטרים ממנו.

לסיר גדול יוצקים שמן.

מקמחים קלות את הבשר ומטגנים 4-3 דקות עד שמשחים מכל הצדדים. מוציאים החוצה.

לאותו שמן מוסיפים את הירקות. מטגנים 7-5 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים 3 דקות נוספות.

מוסיפים את הבשר, יוצקים את בקבוק היין השני, מוסיפים ציר בקר או עוף לכיסוי, מתבלים במלח ופלפל, עלי דפנה, פלפל אנגלי וצרור טימין, ומביאים לרתיחה.

מסירים את הקצף, מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 3 שעות.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן