מתכון שוקולד טראפלס לקראת הסילבסטר
לקראת חגיגות השנה החדשה, הסילבסטר, תמר ידין, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף, מנדבת מתכון לקינוח שוקולד טראפלס לסילבסטר. היופי בקינוח הוא שאפשר לשלוט בכמויות שצורכים ממנו: להשאיר לימים הבאים ולאכול טראפל אחד (150 קלוריות). אפשר להגיש בליווי תותים טריים להגדלת השובע, ועם שבבי אגוזי מלך להגדלת כמות הסיבים התזונתיים.
טראפלס שוקולד. צילום: יח"צ
מצרכים ל-12 יחידות
חפיסת שוקולד מריר איכותי, 70% קקאו ומעלה. לא מומלץ להשתמש בשוקולד לאפייה.
100 גרם שזיפים מיובשים.
כף דבש, לפי הטעם ודרגת המתיקות המועדפת.
אבקת קקאו דלת סוכר - אופציונלי.
הכנה (25 דקות)
1. הרתיחו מים.
2. השרו את השזיפים המיובשים במים הרותחים למשך 20 דקות, כדי לרכך אותם. עליהם להיות רכים מספיק כדי שיתאפשר למעוך אותם במזלג בקלות למחית מתוקה.
3. לאחר 20 דקות השרייה, רוקנו את המים העודפים ומעכו את השזיפים, ליצירת מחית.
4. שברו את השוקולד לחלקים קטנים. הכניסו לקערה שאפשר להכניס למיקרוגל, וחממו את השוקולד במיקרוגל 15 שניות.
5. הכניסו את השזיפים החמים לקערה וערבבו היטב. החום מהשזיפים ימיס את שאריות השוקולד.
6. הוסיפו לקערה כף דבש וערבבו היטב. אם התוצאה לא מתוקה מספיק, אפשר להוסיף דבש, אבל בדרך כלל כף דבש תיתן את האיזון הנכון בין המתיקות של השזיפים למרירות של השוקולד.
7. חלקו את המחית שנוצרה ל-12 יחידות וגלגלו את המחית ידנית או באמצעות כף עוגיות מיוחדת לצורת עיגול.
8. לאחר יצירת הכדורים אפשר להוסיף אבקת קקאו לא מומתקת.
9. המלצה: הכינו יום מראש וקררו במקרר ליממה לפני האכילה, להעצמת הטעם.
קלוריות: 150 קק"ל ליחידה
חלבונים: 2 גרם ליחידה
סיבים: 1.5 גרם סיבים תזונתיים ליחידה
פחמימות: 15 גרם ליחידה