מתכונים להכנת סלטים ליום העצמאות
המתכונים באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.
מתכון לסלט גזר וזוקיני
מרכיבים ל-3 מנות
3 זוקיני יפים וטריים
גזר בינוני
כף נענע קצוצה
שן שום קצוצה
לימון קטן קצוץ לקוביות קטנות עם הקליפה וללא הגרעינים
מיץ מחצי לימון
כפית שמן שומשום
כף ג'ינג'ר טרי מגורד
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה
פורסים את הגזר ואת הזוקיני לרצועות דקות - גפרורים. אם הזוקיני יפים, רצוי להשאיר את הקליפה.
מערבבים את הירקות עם שאר המרכיבים, מעסים היטב את גפרורי הירק שיצופו ברוטב, ומניחים לספיגת טעמים לפני ההגשה.
סלט גזר וזוקיני של חלי ממן. צילום: שאטרסטוק
מתכון לסלט שעועית מרענן קר
מצרכים לשתי מנות
6 כפות שעועית לבנה מבושלת
2 עגבניות קטנות
2 מלפפונים קטנים
פלפל אדום קטן
צרור נענע, פטרוזיליה, כוסברה ועירית
מיץ מחצי לימון
כפית סילאן
כף טחינה גולמית
הכנה
קוצצים את כל הירקות יחד.
מוסיפים שעועית, מיץ לימון, סילאן וטחינה, ומערבבים.
מתכון לסלט בריאות - קוסקוס עם עשבי תיבול
מצרכים ל-6 מנות
3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
1 כף שמן זית
1 כוס נענע קצוצה
3 כוסות בזיליקום קצוץ
3 כוסות פטרוזיליה קצוצה
5 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/2 שקית קוסקוס מלא 350 גרם
1 כף חומץ בלסמי
מיץ משני לימונים
1 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
הכנה
מכינים את הקוסקוס על פי ההוראות שעל האריזה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מעבירים למקרר לספיגת טעמים ומגישים קר.