מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכונים לכבוד יום האגוזים העולמי

20/10/2025
זמן קריאה: 2 דק'

ב־22 באוקטובר מציינים ברחבי העולם את יום האגוזים, חגיגה קולינרית שמוקדשת למרכיב הקטן והאצילי שמעשיר כל מנה כמעט. בין כל סוגי האגוזים, השקד נחשב לבן האלגנטי של המשפחה בזכות טעמו העדין והיכולת שלו להשתלב במנות מתוקות ומלוחות כאחד. מעבר לניחוח האגוזי ולמרקם העדין שהוא מוסיף למנות, השקד עשיר בשומנים טובים, בסיבים תזונתיים, בחלבון, בוויטמין E ובנוגדי חמצון שמסייעים לשמירה על בריאות הלב והעור.

מתכון קציצות ושקדים טחונים עם ירוקי העונה

השפית והעיתונאית מאיה דרין, באדיבות סולתם, מציגה לכבוד יום האגוזים העולמי מתכון לקציצות עסיסיות עם שקדים טחונים וירוקי העונה. למנה הביתית טוויסט טבעי ומזין, והיא מוכיחה שאגוזים יכולים לככב לא רק בקינוחים אלא גם במנות עיקריות מלאות טעם ורעננות.

חומרים ל־20 קציצות

  • 1/2 ק"ג בשר עגל טחון
  • 1 ביצה
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות סילאן
  • 2 שיני שום קלופות
  • חופן עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, נענע, כוסברה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • שמן לטיגון

להגשה:

  • עלי תרד טורקי קרועים לפיסות
  • עלי קייל קרועים לפיסות
  • אפונת שלג
  • שפע עשבי תיבול
  • 1/2 לימון טרי

הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת חלקה ואחידה.
  2. בעזרת ידיים משומנות יוצרים קציצות עגולות.
  3. במחבת גדולה מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות על אש בינונית 4-3 דקות מכל צד עד שמשחימות.
  4. מוציאים את הקציצות מן המחבת, מוסיפים למחבת מעט שמת זית ומעבירים פנימה עלי תרד טורקי, עליי קייל, אפונת שלג ועשבי תיבול. מקפיצים שתי דקות, מוסיפים את הקציצות, סוחטים מעל מיץ לימון ומגישים מיד.

 

צילומים באדיבות סולתם ומאיה דרין. צילום: גל בן זאב

 

מתכון לשייק לכבוד יום האגוזים העולמי

יום האגוזים העולמי הוא הזדמנות מצוינת לשלב אגוזים בתפריט היומי לא רק כחטיף אלא כחלק ממשקאות בריאים ומפנקים. לכבוד היום החגיגי מותג הכלים התרמיים הפיל היפני מציע מתכון לשייק אגוזים טבעי, עשיר בטעמים ובערכים תזונתיים, שמתאים לפתוח איתו את הבוקר או ליהנות ממנו אחרי אימון.

מצרכים לכוס גדולה

  • 1 כוס חלב שקדים או חלב רגיל לפי ההעדפה
  • 1 בננה בשלה קפואה (למרקם קרמי)
  • חופן עלי תרד בייבי (מלאים בכלורופיל וללא טעם חזק)
  • 1 כף חמאת אגוזים טבעית: חמאת קשיו או חמאת שקדים או חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר, או להמיר בחופן אגוזי מלך/קשיו מושרים במים לילה מראש
  • 1 כפית דבש או מייפל טבעי (לא חובה, לפי הטעם)
  • רבע כפית קינמון
  • 4-3 קוביות קרח (אם לא משתמשים בבננה קפואה)
  • רבע לימון סחוט

הכנה

  1. מניחים את כל הרכיבים בבלנדר עוצמתי.
  2. טוחנים כ־30 שניות עד קבלת מרקם חלק, קרמי ואחיד.
  3. טועמים ומתקנים את המתיקות לפי הצורך.
  4. מוזגים לכוס או לבקבוק.
  5. להעצמת הערכים התזונתיים, אפשר להוסיף כף זרעי צ'יה או פשתן טחונים, כפית פולן דבורים איכותי או כפית תערובת פטריות מרפא, שנותנים בוסט של סיבים תזונתיים וחומצות שומן חיוניות. השילוב עם אגוזים יוצר משקה עשיר ומספק, שמתאים גם כארוחה קלה.

 

שייק אגוזים. צילום: יח"צ

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן