מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכונים למרקי עגבניות חורפיים

10/12/2024
זמן קריאה: 3 דק'

מגי היא עגבניית טעם עם שילוב מאוזן של מתיקות וחמיצות ובעלת ריכוז גבוה של חומרים ארומטיים, או כמו שאוהבים לתאר אותה - עגבנייה בטעם של פעם. מגי פותחה במשך 6 שנים של שיתוף פעולה בין חברת הזרע לבין הפקולטה לחקלאות, בהובלת ד"ר גדי בן אוליאל. הפיתוח התבסס על הכלאה מסורתית של זני עגבניות מובחרים, תוך בחירת התכונות המיטביות של כל זן.

בשל תכונותיה הייחודיות, מגי נבחרה במבחן טעימה בקטגוריית הטעם והטריות שנעשה על ידי חברת אנליסט כבעלת "טעם גורמה". העגבנייה שופעת טעם ומצטיינת בשילוב ייחודי של מתיקות וחמיצות. במבחני טעם נמצאה מגי כעגבנייה המועדפת על נסיינים ואוהבי עגבניות מושבעים.

מגי גודלה אצל חקלאים נבחרים ואיכותיים ברחבי הארץ ומשווקת ישירות באמצעות פארם טו טייבל למסעדות בכל הארץ. היא נמכרת ברשתות השיווק, בשווקים ואצל ירקנים באריזות פלסטיק, וממותגת עם הסלוגן: "מגי - עגבניית טעם ישראלית".

גלית שניר, יועצת תזונה ראשית בחברת הזרע, על כל מה שרציתם לדעת על עגבניות:

  • צבע העגבנייה האדום מקורו בנוגד החמצון ליקופן - קרוטנואיד רב-עוצמה שנמצא כמסייע למניעת מחלות וסוגי סרטן מסוימים, לשמירה על העור, כלי הדם ועוד.
  • עגבניות הן המקור העיקרי לליקופן בתזונה המערבית ולכן מומלצות לשילוב באופן יומיומי בתפריט (גם על ידי המכון האמריקני לחקר הסרטן, AICR).
  • נמצא קשר ישיר בין צבע העגבנייה לרמת ליקופן.
  • בישול וחימום מגבירים את זמינות הליקופן שבעגבנייה. מומלץ גם לשלב עם שמן שמסייע לספיגת הליקופן.
  • עגבניות אינן אוהבות טמפרטורות אחסון נמוכות. טמפרטורת האחסון האידיאלית היא 11-9 מעלות צלזיוס. לכן בחורף לא צריך לאחסן עגבניות במקרר.
  • כדי להאריך את חיי העגבנייה רצוי לשמור אותה מאוחסנת בכלי מאוורר ונושם.

 

כל המתכונים נמצאים באתר החברה

 

מצרכים לקדירת עגבניות מגי

המתכון באדיבות השף אורן אלון לחברת הזרע.

  • 1.5 ק"ג כתף טלה חתוך לקוביות גדולות
  • 8 עגבניות מגי חתוכות לרבעים
  • 1 כוס גרגרי רימון
  • חצי כוס דבש
  • חצי כוס רכז רימונים
  • חצי כוס ערמונים קלופים ומבושלים
  • 3 בצלים חתוכים לרבעים
  • 4 שיני שום כתושות
  • חצי כוס יין אדום יבש
  • 1 כף טימין טרי
  • 1 כף רוזמרין טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס ציר בקר או מים

הכנה

  • מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  • צריבת הבשר: בסיר כבד המתאים לתנור מחמים שמן זית וצורבים את קוביות הטלה מכל הצדדים עד שהן מקבלות צבע חום עמוק. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
  • טיגון הבצל והשום: באותו סיר מטגנים את הבצלים והשום עד שהבצל נעשה שקוף ומתחיל להתקרמל.
  • הוספת עגבניות ותבלינים: מוסיפים לסיר את העגבניות, הטימין והרוזמרין, מערבבים היטב ומחירים את הטלה לסיר.
  • הוספת הרימון והיין: מוסיפים את גרגרי הרימון, היין האדום, רכז הרימונים, הדבש, המלח והפלפל. מערבבים ומוסיפים את ציר הבקר או המים.
  • בישול בתנור: מכסים את הסיר במכסה או בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור לבישול איטי במשך 3-2 שעות, עד שהטלה רך מאוד וכל הטעמים התמזגו.
  • הוספת ערמונים: כ-30 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הערמונים לסיר ומאפשרים להם להתבשל עם המנה.
  • הגשה: מגישים את הקדירה חמה עם גרגרי רימון טריים מעל מנה נוספת של צבע ורעננות. אפשר להגיש עם אורז לבן, קוסקוס או תפוחי אדמה צלויים.

 

קדירת עגבניות מגי. צילום: יח"צ חברת הזרע

מצרכים למרק עגבניות מנצח

מתכון קליל וסופר טעים לחורף הקרוב.

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
  • 3/4 כוס גריסי פנינה
  • 800 גרם עגבניות מגי קצוצות גס
  • 1 כף סוכר
  • מלח, פלפל ופפריקה מתוקה לפי הטעם

הכנה

  • מטגנים קלות את הבצל הקצוץ עד שיתרכך. מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה. מוסיפים את הסוכר והתבלינים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את גריסי הפנינה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות.

 

מרק עגבניות מנצח, חברת הזרע. צילום: יח"צ

מצרכים למרק עגבניות הודי

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
  • 800 גרם עגבניות מגי קצוצות גס
  • 1 כף סוכר
  • 1 ליטר ציר בקר או עוף או מים
  • 2 כוסות אפונה (אפשר קפואה)
  • 1 כף מיץ לימון + קליפה מגוררת דק מחצי לימון
  • מלח ופלפל
  • צרור קטן של שמיר קצוץ

הכנה

  • מטגנים קלות את הבצל הקצוץ, עד שיתרכך. מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה. מוסיפים את הסוכר והציר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות. טוחנים את המרק בתוך הסיר.
  • מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים את האפונה ומבשלים עד שהיא כמעט מוכנה (3-5 דקות). מתבלים במיץ לימון ובקליפת לימון, במלח ובפלפל.
  • מעבירים לצלחות ובוזקים מעט שמיר קצוץ. אוכלים חם.

 

מרק עגבניות הודי, חברת הזרע. צילום: יח"צ

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן