סלט טאבולה קוסקוס וטחינה
חברת אחוה, יצרנית של טחינה, מגישה עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי מנה מזינה של סלט טאבולה רענן, עם קוסקוס מלא ובתיבול טחינה. הסלט עשיר בטעמים, ויכול לשמש ארוחה עיקרית או תוספת ולאירוח משפחתי.
צילום: נופר בוגנים
מצרכים
1 חבילה קוסקוס מקמח מלא להכנה מהירה
1 בצל
3 מלפפונים
2 פלפלים אדומים
2 צנוניות פרוסות דק
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צרור שמיר
חופן אגוזי מלך
לרוטב טחינה:
1/4 כוס טחינה גולמית
1 כף שמן זית
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (עם מלח, שמן ומים רותחים), ומניחים לו להצטנן מעט. משתמשים בניילון נצמד לכיסוי.
2. קוצצים את עשבי התיבול.
3. חותכים את הבצל, המלפפון והפלפל לקוביות קטנות, ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות.
4. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומתבלים.
5. להכנת רוטב הטחינה: מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל, וטוחנים במעבד מזון או בטוחן ידני. אפשר להוסיף לרוטב מעט פטרוזיליה וכוסברה.
6. יוצקים את רוטב הטחינה מעל הסלט, מפזרים מעל אגוזי מלך ומגישים.