ספרינג רול של טונה וברוקולי
מותג הטונה המוביל באיטליה ריו מרה מציע מתכון למנה מזינה, מלאת חלבון, קלה ומהירה, להכנת ספרינג רול של טונה וברוקולי, כמו במסעדות יוקרה.
ספרינג רול טונה וברוקולי. צילום: יח"צ ריו מרה
מצרכים
2 דפים של טורטייה
2 קופסאות טונה בשמן זית 160 גרם
200 גרם עלי ברוקולי
1 לימון
1 שן שום
2 פרוסות גבינה צהובה
מעט מלח
מעט שמן זית
עלי חסה - לקישוט ולהגשה בצד
הכנה
* חולטים את עלי הברוקולי במים רותחים עם מלח ומסננים.
* חותכים את העלים לרצועות דקות ומעבירים לקערה.
* מוסיפים מעט שמן זית, שום כתוש ולימון, ומערבבים.
* פורסים את דפי הטורטייה ומברישים מעט עם שמן זית.
* חותכים את הגבינה הצהובה לריבועים קטנים ומסדרים על גבי הטורטיות. מעל מפזרים את תערובת הברוקולי ואת נתחי הטונה.
* מגלגלים את הטורטייה לצורת גליל ארוך, עוטפים בניילון נצמד ומניחים את הגלילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
* מברישים את הגלילים בשמן זית וחותכים לטבעות בעובי ארבעה ס"מ כל אחת.
* אופים בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש עד להזהבה.