עוגיות מגולגלות תמרים וטחינה
יצרנית הטחינה טורקיז והבלוגרית רות אופק (שמח במטבח) מגישות לרגל יום המשפחה מתכון לעוגיות מגולגלות. המתכון משלב שני חומרי גלם נהדרים - תמרים וטחינה, והוא קל להכנה. שילוב הטחינה בבצק ובמלית מעניק לעוגיות טעם מעודן של חלווה.
צילום: רות אופק
מצרכים
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות טחינה
350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
למלית
300 גרם ממרח תמרים
4-3 כפות טחינה
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר מעבדים את החמאה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים טחינה ומערבלים עוד קצת עד שהתערובת אחידה.
3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבלים בעדינות עד שהבצק מתחיל להתאחד.
4. מעבירים את הבצק למשטח עם ניילון נצמד, מאחדים לצורך מלבן ועוטפים בניילון. מכניסים למקרר לחצי שעה בערך כדי לתת לבצק להתגבש ולהתייצב.
5. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק למלבן. מורחים בממרח תמרים ומעליו מורחים שכבת טחינה. מגלגלים לגלילים ומעבירים לתבנית.
6. אופים את הגלילים בחום של 170 מעלות במשך 25-20 דקות, עד שהם משחימים מעט.
7. מוציאים ומצננים מעט, ולאחר מכן פורסים לפרוסות. מניחים את הפרוסות בתבנית ומכניסים לתנור לחמש דקות נוספות של אפייה כדי לוודא שמרכז העוגיות אפוי ויציב.
8. מצננים, מפזרים מעל אבקת סוכר, ומגישים.
עוגיות מגולגלות עם תמרים וטחינה בטעם עדין של חלווה. צילום: רות אופק