עוגת גבינה שכבות טבעונית בשלושה טעמים
חברת משומשו, יצרנית של גבינות טבעוניות, מגישה בשיתוף השפית אביגיל מייזליק מתכון חגיגי לעוגת גבינה שכבות טבעונית המבוסס על מוצרי החברה. זו עוגת ביסקוויטים וגבינה בשלושה טעמים - חמאת בוטנים, ממרח נוגט ושוקולד לבן, שנעשה בה שימוש בממרחים של גבינות טבעוניות בסגנון שמנת.
צילום: חנה יודייקין
מצרכים לשתי תבניות אינגליש קייק
500 גרם ביסקוויטים בטעם קקאו
למלית חמאת בוטנים:
1 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% (200 גרם)
1/2 ממרח בסגנון קלסי בטעם גבינת שמנת 25% (100 גרם)
4 כפות גדושות חמאת בוטנים
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס
1 כפית מיץ לימון
למלית ממרח נוגט:
1 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% (200 גרם)
1/2 ממרח בסגנון קלסי בטעם גבינת שמנת 25% (100 גרם)
4 כפות גדושות ממרח נוגט פרווה
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס
1 כפית מיץ לימון
למלית שוקולד לבן:
1 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% (200 גרם)
1/2 ממרח בסגנון קלסי בטעם גבינת שמנת 25% (100 גרם)
100 גרם שוקולד לבן
1 כף שמן
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה
1. מכינים מלית חמאת בוטנים: מכניסים את כל חומרי המלית למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות, לפי הצורך מוסיפים מעט סוכר או מיץ לימון.
2. מכינים מלית נוגט: מכניסים את כל חומרי המלית למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות.
3. מכינים מלית שוקולד לבן: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן בסיר כפול באמצעות אדים. במעבד מזון מערבלים יחד גבינות, שמנת, סוכר ולימון. מוסיפים לשוקולד המומס 4-3 כפות מתערובת הגבינות, ומערבבים בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה. מעבירים למעבד מזון ומעבדים את כל התערובת.
4. מרכיבים את העוגה: מניחים בשתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה שכבה של ביסקוויטים. יוצקים מלית חמאת בוטנים בשתי התבניות. מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים, ועליהן יוצקים מלית של גבינת נוגט. מניחים שכבת ביסקוויטים נוספת ומורחים מעליה באופן נאה מלית שוקולד לבן. שומרים במקרר שמונה שעות או שעתיים בהקפאה עד להגשה.