מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

פנקוטה עם מרמלדת פירות וקראמלבס שקדים

17/08/2021
זמן קריאה: 1 דק'

חברת פרימור, יצרנית של מיצים סחוטים טבעיים, מגישה עם השף קונדיטור מיקי שמו מתכון של פנקוטת שוקולד לבן ברוטב פירות אקזוטיים וקראמבלס שקדים. פנקוטה משולב מיץ תפוזים סחוט טבעי של החברה.

 

צילום: איתיאל ציון

מצרכים לעשר מנות

לפנקוטה:

1/2 כוס חלב

1 כפית דבש

3 גרם ג'לטין + 2 כפות מים קרים

200 גרם שוקולד לבן

250 גרם שמנת מתוקה 38%

לרוטב פירות:

1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי

350 גרם פירות אקזוטיים (פסיפלורה, אננס, מנגו, פיטאיה וכדומה)

3-2 כפות סוכר

לקראמבלס שקדים:

100 גרם חמאה קרה

100 גרם סוכר דמררה

100 גרם אבקת שקדים

100 גרם קמח מנופה

אופן ההכנה

1. הכנת פנקוטה: משרים ג'לטין במים קרים עד שהוא מתקשה למסה. מרתיחים בסיר את החלב. לאחר הרתיחה מכניסים ג'לטין ודבש ומערבבים היטב.

2. שוברים את השוקולד הלבן לקוביות, מכניסים לחלב ומערבבים עד לאחידות. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים עם מוט בלנדר. מוזגים לכוסות עד לחצי הגובה ומקררים במקרר.

3. הכנת רוטב פירות: טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ובודקים אם צריך להוסיף סוכר.

4. הכנת קראמבלס שקדים: מערבלים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. קורצים מהבצק חתיכות קטנות (אפשר גם לגרד עם פומפייה) ואופים בתנור בחום של כ-160 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.

5. להרכבת המנה מוציאים את הכוסות עם הפנקוטה מהמקרר, ומוזגים בכל כוס שתי כפות מהרוטב. מפזרים למעלה קראמבלס שקדים ומגישים.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן