מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

פסטה ברוטב רוזה

24/10/2022
זמן קריאה: 1 דק'

לקראת יום הפסטה הבינלאומי ב-25 באוקטובר, אפרת בן שץ פורשיאן, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, בחלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא, מציעה מתכון לפסטה ברוטב רוזה.

 

פסטה רוזה באדיבות חלי ממן. צילום: שאטרסטוק

מצרכים ל-6 מנות

כוס פסטה לא מבושלת מסוג צדפים קטנים (או 140 גרם לפני בישול מכל סוג אחר).

קופסת עגבניות מרוסקות (260 גרם) או 3 עגבניות טריות בינוניות מגורדות דק.

שן שום כתושה.

250 מ"ל שמנת לבישול 10% שומן למתכון חלבי או שני מכלים שמנת לבישול 5% צמחית למתכון פרווה או טבעוני.

מלח, פלפל לבן.

4-3 עלי בזיליקום (לא חובה).

אופן ההכנה

שופכים את העגבניות המרוסקות לסיר ומוסיפים את שן השום הכתושה. מערבבים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את השמנת, תוך כדי ערבוב, ומבשלים כחמש דקות, עד שהרוטב מבעבע. מתבלים ומבשלים 5 דקות נוספות.

מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

מעבירים את הפסטה לרוטב ומערבבים.

מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.

הערה: אפשר להגיש עם גבינת פרמזן. כף שטוחה של גבינת פרמזן מגורדת שווה לחצי מנת חלבון גבינה. כל מנה שווה למנת פחמימה ומנת שומן.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן