פסטה פוזילי עם עוף בתנור
חברת פסטה ריקו, חברה ישראלית המתמחה בייצור פסטה טרייה בשיטה איטלקית מסורתית, מגישה עם בלוגר האוכל רון יוחננוב מתכון במיוחד לימי החורף הקרים: פסטה פוזילי טרייה עם עוף המוגשים בתבנית אחת בתנור. במתכון נעשה שימוש בפסטה טרייה, שלא צריך לבשל אותה קודם.
פסטה פוזילי טרייה של פסטה ריקו עם עוף בתנור. צילום: אסף אמברם
מצרכים ל-6-5 מנות
1 חבילת פסטה פוזילי טרייה
6-5 שוקי עוף / כרעיים / פרגיות
4 שיני שום כתושות
10 עגבניות שרי חצויות
צרור טימין טרי
2 כוסות מים רותחים
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן לפסטה (680 גרם)
מלח / פלפל שחור
מצרכים למרינדה
3 כפות שמן זית
1 כף תבלין גריל
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1 כף אבקת שום או שום גבישי
1 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)
1 כף דבש / סילאן
1/2 כפית כמון
מלח / פלפל שחור
2 כפות מים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מסדרים בתבנית מתאימה פסטה טרייה, רוטב עגבניות, שום, עגבניות שרי, מעט מלח ופלפל ושתי כוסות מים רותחים.
3. מכינים מרינדה: מערבבים היטב בקערית את כל המרכיבים עד שנוצרת משחה אחידה. אפשר להכין את המרינדה לילה קודם ולהשרות בתוכה את נתחי העוף.
4. מניחים מעל הפסטה את נתחי העוף המתובלים ומפזרים מעל טימין.
5. מכסים בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
6. לאחר 45 דקות מסירים את נייר האפייה ואופים כ-15 דקות עד שהעוף משחים. מגישים חם.