קיש כרישה דל פחמימה
עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר, מ-התפריט מציעה מתכון לקיש כרישה דל פחמימה, ללא סוכר וללא גלוטן.
מתכון לקיש כרישה דל פחמימה של עדי גבירצמן. צילום עצמי
מצרכים לבסיס
1.5 כוסות קמח שקדים (אופציה לכף נוספת)
1/2 כפית תבלין אבקת שום
1/2 כפית מלח
80 גרם חמאה מומסת
מצרכים לתערובת הכרישה
2 גבעולי כרישה פרוסים/קצוצים דק
1 גבעול כרישה פרוס לפרוסות בגודל בינוני (כ-1/2 ס”מ רוחב)
2 בצלצלי שאלוט
30 גרם חמאה
1/4 כוס מים
מצרכים למילוי
3 ביצים
1 כוס גבינה צהובה קשה מגורדת כגון צ’דר, גאודה וקשקבל, או כל גבינה שאוהבים (אפשר לשלב)
2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
1/2 כוס שמנת מתוקה/לבישול
1/2 כפית תבלין אבקת שום
1/2 כפית מלח
מעט פלפל
קורט אגוז מוסקט
1 כפית תימין
הכנת הבסיס
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית אפייה עגולה/פאי משומנת או עם נייר אפייה (קוטר של 23-20 ס”מ).
2. בקערה בינונית מערבבים יחד קמח שקדים ותבלינים.
3. מוסיפים באיטיות ובהדרגה חמאה מומסת, מערבבים עד ליצירת תערובת בצקית.
4. מעבירים את הבצק אל התבנית, ועם הידיים משטחים אותו אל תחתית התבנית באופן שווה, כך שהוא יטפס מעט בדפנות התבנית (כ-2 מ”מ גובה).
5. מכניסים את הבסיס לאפייה בתנור למשך כ-10 דקות, עד קבלת הזהבה קלה.
בזמן הזה מכינים את תערובת הכרישה והמילוי של הקיש.
הכנה של תערובת הכרישה:
במחבת סוטאג’ ממיסים את החמאה. מוסיפים את הכרישה הפרוסה דק (שני גבעולים) והשאלוט הפרוסים. מוסיפים לתערובת מים, מערביים ומכסים. מבשלים על אש נמוכה כרבע שעה, עד לריכוך והזהבה קלה של הבצלים.
הכנה של המילוי:
1. בקערה בינונית טורפים יחד ביצים ושמנת.
2. מוסיפים לתערובת תבלינים (מלבד תימין) וגבינות (מלבד פרמז’ן), ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
הרכבה המנה:
1. מניחים מעל הבסיס המוכן את תערובת הכרישה והשאלוט.
2. שופכים מעל את תערובת הגבינות, השמנת והביצים.
3. מניחים מעל את גבעול הכרישה הנוסף הפרוס (לוודא שהוא שקוע מעט בתוך התערובת).
4. מפזרים מעל תימין ופרמז'ן.
5. מכניסים לתנור לאפייה של 50-45 דקות, עד שהקיש מתמצק ומקבל הזהבה קלה.
מתכון לקיש כרישה דל פחמימה של עדי גבירצמן. צילום עצמי