תחליפי חלב
הדרישה לתחליפי חלב גדלה והולכת. כך על פי מחקר שוק שנערך לאחרונה וצופה כי ההכנסות משוק תחליפי החלב יגיעו ל-34.6 ביליון דולרים אמריקנים עד שנת 2029. במונחים של ערך, השוק הגלובלי לתחליפי חלב צפוי לדווח על עלייה של 8.3% בתקופת התחזית. המגמה של טבעונות היא גורם עיקרי לעלייה בביקוש, וכן דאגות בריאותיות כגון אלרגיות לחלב ואי סבילות ללקטוז. עם החשיפה המוגברת לסכנות של מוצרי חלב, יותר ויותר צרכנים נוטים לכיוון התחליפים. סיבה נוספת לגידול במכירות נובעת מהדאגה של צרכנים לרווחתם של בעלי החיים ומהמאמצים להפחית את ההשפעה המזיקה של גידולם על משאבי כדור הארץ ופליטות גזי החממה.
חלופות חלב מתחרות במוצרי חלב כבר עשרות שנים, והתחרות רק התחזקה. גידול במחקר ופיתוח, הרחבות קווי מוצרים ומסעות שיווק הביאו להגדלת המכירות של חלופות החלב. תחליפי מוצרי חלב הקיימים בשוק הם חלב סויה, חלב שקדים, חלב קוקוס, חלב אורז, חלב קשיו, חלב פשתן, חלב תירס ועוד. חלב מבוסס פרחים, המשולב במוצרי מזון רבים, זמין כעת באופן מסחרי.
צרכנים רבים מתרשמים שתזונה טבעונית היא יקרה. אלא שבמקרים רבים ההיפך הוא הנכון. משקאות חלופיים לחלב הם יותר מ-8% ממוצרי הצריכה בקרב צרכני החלב. משקיעים מסוימים התעניינו בהשקות של תחליפים אשר שיפרו את מכירותיהם. הביקוש המשגשג למזון בריא ולפורמטים קמעונאיים מודרניים כגון סופרמרקטים במדינות מתפתחות, מסייעים במכירות אלו.
מקור: www.newfoodmagazine.com