מגה מזון
מדורים
תחליפים מהצומח
לעמוד קודם

תחליפי פירות ים

06/12/2021
זמן קריאה: 1 דק'

לא רק לבשר, גם לפירות ים כבר מפתחים תחליפים. חברת המזון אקווה מזון מתורבת (Aqua Cultured Foods) הודיעה על שיתוף פעולה עם החברה הקמעונית השוויצרית מיגרוס (Migros) כדי לקדם תחליפי פירות ים שהיא מפתחת. לתחליפים, לדברי החברה, יהיו טעם ומרקם זהים למקור.

החברה מפתחת באמצעות תסיסה מיקרוביאלית חלבון מפילה טונה ודג לבן וחלופות לשרימפס וקלמרי. על פי נתוני החברה, אדם אירופי צורך בממוצע 27 ק"ג של פירות ים, והיבוא עולה בהרבה על ההיצע המקומי. המוצרים יכילו 20-18 גרם חלבון, 12-10 גרם סיבים, ולא יכילו נתרן, שומן רווי או כולסטרול. ערכים תזונתיים אלו דומים לאלה של דג בקלה, המכיל 18 גרם חלבון, 0.7 גרם שומן, כמעט 43 מ"ג כולסטרול, 54 מ"ג נתרן וללא סיבים.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן