מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 34
לעמוד קודם

תיקון לחוק החלב ימתן עליית מחיר המטרה

02/02/2023
זמן קריאה: 1 דק'

משרד החקלאות מקדם תיקון לחוק החלב שיאפשר הוזלה של מחיר המטרה ויתרום להורדת יוקר המחיה. על פי התיקון לחוק שהופץ כתזכיר להערות הציבור, הוסכם כי עד סוף שנת 2025 מנגנון עדכון מחיר המטרה לרפתנים ישתנה יחסית למנגנון הקבוע כיום בחוק החלב, ובהמשך להסכם בענף שנחתם בחודש יוני האחרון.

על פי ההסכם, אופן החישוב של עלות ייצור החלב ייעשה לפי עלויות הייצור השנתיות ברפתות של יצרנים גדולים (שמכסתם בהיקף של 800 אלף ליטר או יותר). נוסף על כך, במשך ארבעה רבעונים יופחתו מחישוב מחיר המטרה 2.15 אגורות לליטר, מדי רבעון.

על פי ההסכם כאמור, תוקף המנגנון של חישוב מחיר המטרה הקיים, בשינויים שהוסכמו, יוארך עד סוף שנת 2025, כדי להוזיל את המרכיב העיקרי בייצור מוצרי חלב, שהשפעתו על המחיר לצרכן היא הגדולה מכולם, וכדי לתרום להורדת יוקר המחיה.

שר החקלאות, אבי דיכטר: "תיקון חוק החלב יהפוך את החלב לנגיש ומחירו יהיה סביר יותר לכל אזרחי ישראל. נמשיך לתמוך בחקלאים המקומיים כדי להבטיח אספקת מזון יציבה לישראל."

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן