מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 61
לעמוד קודם

עתיד האוכל

שינוי גסטרונומיה: חידושים מ-CES 2024

08/05/2024
זמן קריאה: 2.5 דק'

תערוכת CES 2024 האחרונה שהתקיימה בלאס וגאס לא הייתה רק בתחום האלקטרוניקה והרובוטיקה אלא גם שמה דגש בטכנולוגיות מזון חדשניות ובטרנדים שנועדו להגדיר מחדש חוויות קולינריות. החידושים שנחשפו ב-CES, בהם חלופות אנכיות, חלופות מבוססות צמחים ושפים רובוטיים, עתידים לשנות את האופן שבו אנו מכינים וצורכים אוכל.

אימוץ גסטרונומיה בת-קיימה

השאיפה לקיימות הייתה נושא מרכזי, וחקלאות אנכית תפסה את אור הזרקורים. חברות כגון Plenty מחוללות מהפכה בחקלאות עם טכנולוגיות חקלאות מקורה המאפשרות ייצור כל השנה ללא חומרי הדברה, מזעור ההשפעות הסביבתיות ושיפור הטריות. את המגמה הזו משלימה ההתקדמות בשימור מזון כגון הציפוי האכיל של Apeel Sciences, שמאריך מאוד את חיי המדף של התוצרת כדי לצמצם את בזבוז המזון במידה רבה.

גם המטבח המבוסס על צמחים ממשיך להכות גלים. Beyond Meat ו-JUST Egg הציגו אפשרות לארוחת בוקר חדשה, שמדגישה את הביקוש הגואה לחלופות ללא בשר. חידושים כגון בשר מתורבת ובשר מודפס בתלת-ממד, מרחיבים את האופקים של מה שתזונה מהצומח עשויה להציע ומבטיחים מרקמים וטעמים הדומים למזונות המבוססים על בעלי חיים בלי ה"אגרה" הסביבתית.

מטבחים משופרים בטכנולוגיה

טכנולוגיית המטבח עוברת שיפוץ ממשי. הצגת שף מוטו של Moley Robotics - שף רובוטי המסוגל להכין ארוחות מורכבות - מדגימה את המעבר לאוטומציה שלא רק שואפת לשכפל פעולות אנושיות אלא אף לשפר אותן. אוטומציה זו מתפשטת למטבחי צרכנים, שבהם מכשירים חכמים מאפשרים חוויית בישול מותאמת אישית ומבוקרת ביותר, המשתלבת היטב עם מערכות הבית החכם.

תזונה מותאמת אישית מגיעה למיינסטרים

ההתאמה האישית של תוכניות דיאטה המבוססות על פרופילים גנטיים ומיקרוביום אחדים, משנה את מדע התזונה. חברות כגון DayTwo ו-Nutrigene הנמצאות בחזית, ממליצות על ארוחות לייעול הבריאות והרווחה האישית. כלים אלה המופעלים על ידי בינה מלאכותית כגון Nutrino, מספקים מעקב ומשוב תזונתיים בזמן אמת ומעודדים צרכנים לבצע בחירות מזון מושכלות על סמך הצרכים הבריאותיים הייחודיים להם.

 

מציאות וירטואלית ומציאות מוגברת לשיפור חוויות קולינריות

CES 2024 הציגה כיצד AR ו-VR מתמזגים עם העולם הקולינרי כדי ליצור חוויות אוכל חסרות תקדים. דמיינו שאתם נהנים מארוחה איטלקית אותנטית תוך כדי ישיבה בכפר טוסקני קסום. הדבר אפשרי כעת עם טכנולוגיות של חברות כגון Voke Restaurant, שמגדירות מחדש את הרעיון של אוכל בחוץ על ידי הכנסת חוויות קולינריות גלובליות אל הנוחות של הבית.

גבולות חדשים בקמעונאות ובמשלוחי מזון

גם העתיד של קמעונאות המזון משתנה במהירות. חנויות אוטומטיות כמו אלה שפותחו על ידי Standard Cognition, מבטלות את הצורך בקופאים על ידי מעקב אחר רכישות בזמן אמת ומעצבות מחדש את האופן שבו קונים מצרכים. עלייתם של רחפנים ושירותי משלוח רובוטיים מבטיחה אספקה מהירה ויעילה יותר של תוצרת טרייה ישירות מהחווה לשולחן, תמיכה בחקלאות מקומית והפחתת טביעות הפחמן.

מהפכת אוטומציה קולינרית

השילוב של בינה מלאכותית ורובוטיקה בתעשיית המזון יוצר מה שאפשר לכנות "מהפכת אוטומציה קולינרית". לא מדובר רק בהחלפת העבודה האנושית אלא בשיפור היצירתיות והיעילות הקולינרית. רובוטים כגון השף מוטו אינם מוגבלים למשימות ראשוניות. הם יכולים לבצע מתכונים מורכבים בדיוק, ולשחרר עובדים אנושיים להתמקד בחדשנות ובאומנות במטבח.

כפי שהוכיחה CES 2024, למזון עתיד חכם, בר-קיימה והייטקי. החידושים לא רק משנים את נוף המטבחים המקצועיים וייצור המזון אלא מציבים סטנדרטים חדשים לאופן שבו צרכנים מקיימים אינטראקציה יומיומית עם האוכל שלהם, ומבטיחים עתיד שבו טכנולוגיה ומסורת משתלבות כדי ליצור חוויות קולינריות בנות-קיימה, בריאות וסוחפות יותר.

 

לפרטים נוספים

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן