שריפה באולמות הייצור של מוצרי מזון קפואים
חברת הביטוח הראל נתבעת בבית המשפט המחוזי מרכז-לוד לשלם תגמולי ביטוח בסכום של 9.2 מיליון ש"ח לחברת גרין פרוסט מזון המייצרת ירקות קפואים, צ'יפס קפוא וכיוצ"ב במפעלה שבאזור התעשייה לימן בגליל המערבי (לשעבר מפעל מילוטל).
בתביעה מצוין, כי פעילותן המשולבת של התובעת וחברה נוספת בשם אר.ג'י. אם תעשיות מזון, ששתיהן מצויות בבעלותו של תעשיין המזון ג'ואד אגברייה מאום אל פחם, בוטחו על ידי הראל בביטוח אש מורחב לפי "פוליסה משולבת אש מורחב ואבדן תוצאתי".
בתביעה נאמר, כי באחד הימים בחודש נובמבר 2021 פרצה שריפה באולמות הייצור שבמפעלה של חברת גרין פרוסט מזון בגלל פיצוץ בדוד לחימום שמן תרמי לטיגון בקו ייצור הצ'יפס. עקב כך נשרף המפעל במלואו. הנזק, נאמר בתביעה, היה מלא. לא נותר מהמפעל כל שריד ופליט ולא נותרה כל ניצולת לאחר השריפה.
התובעת מציינת, כי עם כיבוי השריפה פורק המפעל במלואו, שרידיו פונו מהמקום, ועל הקרקע נבנה מפעל חדש מהיסוד. המבנה, מדגישה התובעת, לא היה מבוטח אצל הראל אלא אצל כלל, והוא אינו שייך לה. תביעתה הנוכחית אינה נסובה על נזקי המבנה אלא על הפריטים המכוסים בפוליסה, אף כי פרק הרכוש בפוליסה כולל כיסוי חלקי למבנה המשמש לאחסון של לקוחות. חלק זה לא נפגע באירוע.
לדברי התובעת, מלבד נזק כבד לתכולת המפעל, נגרם לה נזק מאובדן רווחים מוחלט בגלל השבתת פעילות המפעל למשך כשנה וחצי עד לבניית המפעל החדש תחתיו. הראל הכירה באירוע ושילמה לה סכומים בעבור נזקי המפעל, אך לטענתה, נזקיה המכוסים בפוליסה, גבוהים יותר ממה שהראל שילמה, ועליה להוסיף ולשלם, והכול מעבר למה שכבר שילמה.
לדברי התובעת, הסכום המגיע לה בגין אובדן רווחים גבוה ממה ששילמה הראל (17 מיליון ש"ח, נוסף לסכומים שאינם שנויים במחלוקת ששולמו לה בסך של 18.5 מיליון ש"ח), והיא תובעת בתביעתה זו את ההפרשים המגיעים לה בגין אובדן רווחים ובגין פריטים נוספים. מאחר שהסכומים ששולמו לה אינם משקפים את מלוא נזקיה המבוטחים בפוליסה, מוגשת בלית ברירה תביעה זו.