מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 62
לעמוד קודם

השפעת תרופות לירידה במשקל על תעשיית המזון

16/05/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

בראד ג'ובלינג (Brad Jobling), תושב מנהטן שבניו יורק, מתמודד עם הפרעות אכילה ושינויי משקל קיצוניים כל חייו. כשהיה בשנות השלושים לחייו נע משקלו של ג'ובלינג בין 70 ל-100 קילוגרמים. הוא הצליח לרדת במשקל לפרקי זמן קצרים, בעיקר בזכות אפליקציות ואביזרים שעזרו לו לספור קלוריות, אך הקילוגרמים ה"מיותרים" הצטברו כל פעם מחדש.

ג'ובלינג, כבר בן 58, ניסה לפני כשנה לרזות באמצעות תרופה חדשה, ווגובי (Wegovy). הוא הצליח להוריד כ-13 קילוגרמים ממשקלו, התחיל לאכול מזון בריא, ובאופן כללי שינה את דעתו על דרכי ההרזיה. שגרת תזונה ואימונים אכן עזרה לו לרדת במשקל ולשמור על משקל אופטימלי, אך ג'ובלינג מאמין כי אי אפשר לרזות בלי התערבות של תרופות ושיטות רפואיות. הוא סבור כי יצטרך לצרוך את תרופת ווגובי למשך כל חייו בשביל לשמור על המשקל.

תרופות וחומרי הרזיה כגון ווגובי ואוזמפיק (Ozempic) משנים לא רק את החיים של האנשים שנוטלים אותן אלא את תעשיית המזון כולה בארצות הברית ובעולם. בשנה האחרונה הונפקו כשלושה מיליון מרשמים לתרופות מסוג GLP-1 רק בארה"ב. לפי חישובים של מרכז המחקרים מורגן סטנלי (Morgan Stanley), עד שנת 2035 מספר האנשים שמשתמשים בתרופות הרזיה עלול להגיע ל-24 מיליון בארה"ב בלבד, כ-7% מאוכלוסיית המדינה.

חברות מזון שמייצרות מזונות דיאטטיים ורשתות של מכוני כושר מנסות להתאים את עצמן למציאות החדשה. חלק ממכוני הכושר מציעים תוכניות אימון שבנויות סביב שימוש בתרופות הרזיה. ג'ף צוויפל (Jeff Zwiefel), מנכ"ל של רשת מכוני הכושר לייף טיים מיאורה (Life Time Miora) מאמין, כי תרופות ההרזיה ישנו את חוקי המשחק בתעשיית הכושר. רשתות כושר מסתמכות על הרעיון שאנשים שמשתמשים בתרופות הרזיה, יצליחו להגיע למצב שמספק אותם בלי להיכנס לחדר כושר ובלי שגרת אימונים מסודרת. לכן חדרי הכושר פותחים את דלתותיהם למתאמנים שרוצים להגדיל את מסת השריר שלהם אחרי שהשילו את הקילוגרמים העודפים באמצעות התרופה.

הטרנד של שיטות הרזיה חדשות משפיע ישירות על האמביציות של חברות מזון. סלים פאסט (SlimFast), מותג שמציע סדרות של משקאות וחטיפים בריאים שנמכרים ברשתות מזון פופולריות בארצות הברית, ספג הפסדים כלכליים קשים אחרי שקהל היעד שלו פנה לתרופות הרזיה. מכיוון שתרופות הרזיה חדשות עשויות לדכא את הדחיפה הטבעית של המשתמש לאכול, חברות כגון סלים פאסט מתאימות את עצמן למציאות ומשווקות את מוצרי המזון שלהן כ"תזונה נכונה למטופלי תרופות הרזיה".

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן