לראשונה בעולם: מסעדה רובוטית
רובוטים ומכונות שעובדים ומבשלים במטבחים כבר אינם תסריט הוליוודי מופרך אלא מייצגים סביבת עבודה מציאתותי. קאלי אקספרס (Cali Express), מסעדת מזון מהיר שנפתחה בעיר פסדינה (Pasadena) שבקליפורניה, משלבת כמויות אדירות של טכנולוגיות חדשניות. לדברי ויק אולק (Vic Aulakh), המייסד של המסעדה, זאת הפעם הראשונה שכל כך הרבה רובוטים וכלי בינה מלאכותית שולבו במקום אחד שמגיש מזון.
המסעדה מפעילה מערכת גריל רובוטית מבית קוצ'ינה (Cucina), ורובוט נוסף, המכונה פליפי (Flippy) מבית מיסו רובוטיקס (Miso Robotics). בזמן שהגריל אחראי על טיגון בשר, פליפי יכול לספק עד 110 קילוגרמים של צ'יפס בשעה. היתרון המרכזי של המכונות הוא כמובן שהן אינן צריכות הפסקות או ימי חופש. אולק: "היום קשה לגייס אנשים למטבחים רק בשביל לטגן קציצות המבורגר וצ'יפס. זאת עבודה קשה ומסוכנת, לכן מסעדנים מתקדמים פונים לפתרונות רובוטיים."
רובוט פליפי כבר עובד ברשתות מזון מהיר מסוימות כגון White Castle ו-Jack in the Box. רוב אנדרסון (Rob Anderson), אחד ממייסדי מיסו רובוטיקס אומר, כי החברה התחילה לפעול בתחום אוטומציית המזון לפני כשש שנים. "הרובוט שלנו ממש טוב בביצוע משימות שחוזרות על עצמן, במיוחד בתנאי עבודה מסוכנים ובטמפרטורות גבוהות."
שילוב רובוטים מאפשר לבעלי המסעדה לחסוך כוח אדם פיזי, אבל גם צוותים אנושייםן יעבדו בקאלי אקספרס. המסעדה מתכננת להעסיק שני עובדים שיבדקו את איכות המזון ויספקו נגיעות אחרונות לפני הגשת המנות. במצב הכלכלי הנוכחי, שכר שעתי מינימלי בתחום המזון המהיר הוא 20 דולרים לשעה, לפיכך מי שמחזיק או מפעיל מסעדה, בוודאי יהיה מעוניין לשלב מכונות ורובוטים.
קאלי אקספרס
רובוט פליפי