מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 64
לעמוד קודם

יתרונות של מוצרי חלב עיזים

אפרת בן שץ פורשיאן |  
02/06/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

חג השבועות נקרא גם חג הקציר או חג מתן תורה, אבל אפשר גם לקרוא לו בשמו העממי - חג מוצרי החלב. ארוחת החג מלווה בכל טוב של מאכלים המכילים גבינות - גבינות משובחות, מאפים, פשטידות ומגוון קינוחים.

מבחר הגבינות הקיים בשוק מבוסס בדרך כלל על חלב בקר, אך בשנים האחרונות אפשר למצוא גם מוצרי חלב המבוססים על חלב צאן המגיע מכבשים או עיזים כגון חלב ניגר, גבינות רכות וקשות ויוגורטים, וכדאי מאוד לשלבם בתפריט ובארוחת החג בשל היתרונות התזונתיים הרבים שיש להם.

מדוע כדאי לאכול דווקא מהם ולא רק בשבועות אלא לאורך כל השנה?

  • מקור לחלבון: מוצרי חלב אלה הם מקור לחלבון איכותי בעל ערך ביולוגי גבוה. הם מספקים לגוף את כל חומצות האמינו החיוניות שלהן הוא זקוק ושאינו יכול לייצר לבד. אמנם הם אינם מתאימים לטבעוניים, אבל גם צמחונים ואוכלי כל יכולים לשלבם בתפריט היומי.
  • מקור לסידן: מוצרים מחלב עיזים מכילים כמות גדולה של סידן, לפעמים אפילו יותר מאשר במוצרים מחלב פרה. ישנם מחקרים אשר מראים כי ספיגת הסידן טובה יותר במוצרי עיזים, וכך ספיגה של מינרלים נוספים כגון ברזל.
  • קלים יותר לעיכול: למוצרי חלב עיזים הרכב ייחודי, והם מכילים יותר כדוריות שומן קטנות, בעלות חומצות שומן קצרות ובינוניות שרשרת והרכב חלבונים שונה מחלב פרה. הודות לכך הם קלים יותר לעיכול. חלב עיזים גם מכיל פחות לקטוז מאשר חלב פרה, והדבר מיטיב עם העיכול ויכול להתאים לבעלי אי סבילות ללקטוז.
  • תורמים לחיזוק המערכת החיסונית: ישנם מרכיבים בחלב עיזים שיש להם השפעה מיטיבה על תפקוד כדוריות הדם הלבנות, וכך הם מחזקים את מערכת החיסון.
  • מקור לוויטמינים ומינרלים כגון ויטמין A, ויטמין D, ויטמין B12, מגנזיום, זרחן ואשלגן. המינון של אשלגן, מגנזיום סלניום, ויטמין A, ויטמין D וויטמין B1 גדול יותר בחלב עיזים מחלב פרה.
  • בעבר, רוב גבינות הצאן היו נמכרות עם אחוזי שומן גבוהים, אך כיום יש גבינות עיזים המכילים כמויות משתנות של אחוזי שומן ואפשר לשלבן במגוון מאכלים.

אפרת בן שץ פורשיאן - דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, בחלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן