מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 65
לעמוד קודם

האם לחם לבן יכול להיות בריא יותר?

19/06/2024
זמן קריאה: 2 דק'

לחם לבן בריא יותר עשוי להיות בקרוב מרכיב עיקרי במשקי בית בבריטניה הודות למחקר חלוצי באוניברסיטת Aberystwyth. בשיתוף פעולה עם טוחנים אורגניים מובילים, מדעני האוניברסיטה חוקרים כיצד הוספה של אפונה, שעועית ושיבולת שועל לקמח חיטה יכולה לשפר את הערך התזונתי של הלחם הלבן.

הפרויקט, הממומן על ידי יוזמת Better Food For All של Innovate UK, הוא אחד מ-47 פרויקטים החולקים השקעה של 17.4 מיליון ליש"ט ונועדו לשפר את איכות המזון, ליצור מזון פונקציונלי ולהאריך את חיי המדף של מזון בריא וטרי. יוזמה זו היא חלק ממאמץ רחב יותר לטפל בבעיות בריאות הקשורות לתזונה בבריטניה.

כריס הוליסטר, ראש פיתוח מוצרים בחברת Shipton Mill, השותפה לפרויקט, מדגיש את החשיבות של מגוון ופרקטיקות ידידותיות לטבע בייצור מזון: "הפרויקט הזה מתבסס על האמונה שלנו שמגוון וידידותיות לטבע הם המפתח למדידת הצלחת היבול, לא רק מהירות וצמיחה. אנו שואפים לספק לאופים תוצאות אמינות שעובדות עם הטבע ועם מה שהאקלים והעונתיות מציעים. מקווה שעבודה זו תתרום לתזונה בריאה יותר לאנשים רבים."

65% משיבולת השועל של בריטניה מזנים שפותחו ב-Aberystwyth. האוניברסיטה מוכרת כמובילה בפיתוח של זנים חדשים של שיבולת שועל, שעועית ואפונה. המחקר ימנף את המיתקנים ב-AberInnovation, קמפוס החדשנות של האוניברסיטה.

ד"ר קתרין הווארת' מהמכון למדעי הביולוגיה, הסביבה והכפר (IBERS) באוניברסיטת Aberystwyth, מדגישה את ההשפעה הפוטנציאלית של הפרויקט על בריאות הציבור: "זו הזדמנות לשפר דיאטות, במיוחד לאלה שמעדיפים תכונות תחושתיות של לחם לבן. מחקר הצמחים המוביל שלנו בוויילס עשוי להשפיע מאוד על חייהם של אנשים. הפרויקט הזה מאפשר לנו לעשות שימוש מצוין בשעועית, באפונה ובשיבולת שועל."

ד"ר אמנדה לויד מהמחלקה למדעי החיים באוניברסיטת Aberystwyth, מוסיפה: "תזונה לקויה תורמת לבריאות לקויה, למחלות כרוניות ולמקרי סרטן רבים. שיעורי ההשמנה גבוהים באופן מדאיג בבריטניה, עם עלויות NHS צפויות של 9.7 מיליארד ליש"ט עד 2050 ועלויות חברתיות המתקרבות ל-50 מיליארד ליש"ט בשנה. אנו מקווים שהפרויקט הזה יוכל לעזור להתמודד עם בעיות בריאות הקשורות לתזונה."

הפרויקט מבטיח לא רק יתרונות בריאותיים אלא גם יתרונות כלכליים וחברתיים. "מוצרים ופתרונות חדשניים יכולים לשפר את הבריאות וליצור מקומות עבודה במגזר", אומר הוליסטר. ד"ר סטלה פיס, מנכ"לית תחום חיים בריאים וחקלאות ב-Innovate UK, מדגישה את החשיבות של חדשנות בהתמודדות עם אתגרים גלובליים כגון ביטחון תזונתי וקיימות: "ב-nnovate UK, אנו מחויבים להניע שינוי טרנספורמטיבי בייצור ובייצור מזון כדי לעצב את הכלכלה והחברה העתידיים."

מחקר זה באוניברסיטת Aberystwyth מייצג צעד לקראת יצירת אפשרויות מזון בריאות יותר וטיפול בבעיות בריאות מרכזיות באמצעות שיטות חקלאיות חדשניות. ככל שהפרויקט מתקדם, הפוטנציאל של לחם לבן בריא יותר להיהפך למאפיין נפוץ בתזונה בבריטניה נראה מבטיח יותר.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן